Babyfoon Expert

alecto babyfoons

Alecto babyfoons zijn al jaren populair onder nieuwe ouders. Het is een spannende tijd wanneer je net een baby hebt gekregen. Er komt een hoop op je af, maar één ding is zeker: je wilt zo goed mogelijk zorgen voor deze kleine baby. Eén manier waarop je jouw baby in de gaten kunt houden, is aan de hand van een babyfoon. Zo ben je er zeker van dat je jouw baby altijd kunt horen. Zo weet je het meteen wanneer de baby wakker is of wanneer er iets aan de hand is. Bovendien is het mogelijk om een Alecto babyfoon met camera aan te schaffen, zodat je alles bij kunt houden. Wil je een Alecto babyfoon kopen? Ga dan direct naar de Nederlandse of Belgische webshop.

Over Alecto

Het werd in de introductie al gesteld, maar Alecto is al jaren één van de meest gekozen merken op het gebied van babyfoons. Jonge ouders hebben behoefte aan apparaten waarop ze kunnen bouwen, en Alecto levert al jarenlang babyfoons van een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien beschikt dit merk over een uitgebreid assortiment bestaande uit diverse babyfoons. Dit merk snapt maar al te goed dat niet elk gezin beschikt over een even grote portemonnee. Daarom zijn er zowel goedkopere als duurdere babyfoons in het assortiment te vinden. Qua functies kunnen deze behoorlijk verschillen: analoog of digitaal, met of zonder camera, hoog of laag bereik en geschiktheid voor meerdere verdiepingen.

Kenmerkend voor Alecto babyfoons

Alecto is niet voor niets zo’n groot merk geworden op het gebied van babyfoons. Een slecht product is een doodsteek voor een bedrijf zoals dit. Jonge ouders willen op je kunnen vertrouwen. Zo gauw ze dit niet kunnen, stappen ze over naar een andere producent. En geeft ze eens ongelijk, want het gaat immers om een baby. Alecto babyfoons worden dan ook gekarakteriseerd door hun hoogwaardige kwaliteit over de gehele linie. Natuurlijk mis je wel wat functies als je een goedkoop model aanschaft, maar desalniettemin is de kwaliteit goed. En daar gaat het om.

Overzicht van de Alecto babyfoons

Niet iedereen is bereid even veel uit te geven aan een babyfoon. Soms is dit een keuze, andere keren een noodzaak. Daarom beschikt Alecto over een groot en divers assortiment aan babyfoons, van basismodellen tot aan modellen die tot de top onder de babyfoons behoren. Hieronder worden de twee uitersten besproken. Het basismodel is de Alecto DBX-85 ECO DECT. De topklasse variant is de Alecto DVM-200. Deze twee modellen geven een goed beeld van wat er mogelijk is binnen het aanbod van Alecto.

Basismodel: Alecto DBX-85 ECO DECT

Van een basismodel wordt over het algemeen aangenomen dat je er niet al te veel van moet verwachten. En natuurlijk is het zo dat de goedkoopste variant niet over functies zal beschikken waar een dure variant wel over beschikt. Zo is het nu eenmaal. Maar wat de Alecto DBX-85 ECO DECT kan, doet het prima. Dankzij de DECT technologie werkt deze babyfoon zonder storingen. Je kunt altijd je kleintje gerust stellen middels je stem, een effectieve manier om er voor te zorgen dat je baby nog even door slaapt.

Afwerking en mogelijkheden

Alhoewel het mogelijk is om de Alecto DBX-85 ECO DECT aan te sluiten op netstroom, kun je er tevens voor kiezen om deze draadloos te gebruiken. Hiervoor heb je twee AAA batterijen nodig. Deze worden tevens standaard meegeleverd, net als de adapter. Op de babyfoon zijn een aantal LED lampjes te vinden. Deze geven licht af wanneer er geluid hoorbaar is. Je hoort het niet alleen, maar je ziet het dus ook. Handig, zo’n visuele indicator. Tevens lichten ze op wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Er is echter geen display aanwezig, dus info zoals de tijd kun je hier niet op aflezen.

Bediening en gebruik

Het fijne aan deze goedkope babyfoon is dat je zelf kunt instellen hoe gevoelig deze is. Dit houdt in dat je zelf bepaalt hoeveel geluid het apparaat kan oppikken. Dit geluid is altijd goed hoorbaar en vrij van storingen dankzij de DECT technologie. Hierdoor zullen er tevens geen storingen zijn bij de terugspreekfunctie, wat je in staat stelt je baby weer in slaap te krijgen. In tegenstelling tot vele babyfoons, is er bij dit apparaat geen slaaplied functie aanwezig.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-85 ECO DECT

  • Communicatietechniek: DECT
  • Bereik binnen het huis: 50 meter
  • Bereik buiten het huis: 300 meter
  • Camera: niet mogelijk
  • Stroomvoorziening: batterij/accu

Topklasse variant: Alecto DVM-200

De Alecto DVM-200 behoort tot de hogere regionen onder de babyfoons. Niet alleen kun je horen wanneer jouw baby wakker is, maar tevens kun je jouw baby beter in de gaten houden middels de camerafunctie. Deze topklasse variant is zelfs voorzien van een infrarood camera, wat je in staat stelt om ook in het donker de boel goed te overzien. Daarnaast kun je de camera handmatig draaien en is inzoomen mogelijk. Zo behoud je een goed overzicht van de babykamer. De Alecto DVM-200 is dus een babyfoon met veel mogelijkheden en een van de best verkochte babyfoons.

Afwerking en mogelijkheden

De Alecto DVM-200 ziet er heel anders uit dan je misschien zou verwachten van een babyfoon. Het heeft soms meer iets weg van een combinatie tussen een webcam en een tablet. Dat het er uit ziet als een webcam, is logisch: immers is er een camera aanwezig aan de hand waarvan je jouw baby in de gaten kunt houden. Deze camera dient te kunnen draaien en dient in te kunnen zoomen, vandaar dit design. Via de tablet kun je de boel makkelijk in de gaten houden. Enig nadeel aan dit apparaat is dat er geen trilfunctie aanwezig is voor notificaties. Zoek je echter een goedkoper model, kijk dan eens naar de Tomy Y7574.

Bediening en gebruik

De camera hang je op aan de muur, wanneer je deze zelf kunt aansturen. Als je kleintje onrustig is of te vroeg wakker begint te worden, kun je deze gerust stellen middels jouw stem. Tevens is het mogelijk om een slaapliedje op te zetten via de babyfoon. Dit heeft een kalmerende werking op je baby. Een andere handige functie van de Alecto DVM-200 is de ingebouwde thermometer. Baby’s hebben al snel last van een te hoge of te lage kamertemperatuur. Dankzij deze babyfoon weet je precies wanneer je deze dient aan te passen.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DVM-200

  • Communicatietechniek: digitaal
  • Bereik binnen het huis: 50 meter
  • Bereik buiten het huis: 300 meter
  • Camera: aanwezig
  • Stroomvoorziening: netstroom

Babyfoon Expert

Over Babyfoon Expert

Babyfoonvergelijker.nl is de specialist op het gebied van babyfoons. Zoek je een luxe babyfoon waarmee je de baby kunt horen en zien, of een basis babyfoon waarmee je de baby kunt horen? Via ons kun je de beste babyfoon kopen die bij jouw wensen past!