Alecto DBX-82 babyfoon met PMR

Babyfoon Expert

Alecto DBX-82 babyfoon met PMR

Geen franjes, geen technische verfijningen, geen luxe apparatuur en toch een apparaat dat een veilige controle van de baby garandeert. De Alecto DBX-82 audio babyfoon is een analoge draadloze babyfoon. Door de PMR-radiotechnologie, die ook voor portofoons wordt gebruikt, heeft het toestel een zeer groot bereik. Volgens de fabrikant is tot drie kilometer te halen. Zo ligt zelfs een snelle boodschap of een bezoek aan de buurman binnen de mogelijkheden.

Alecto DBX-82 babyfoon

Als je een groot gezin hebt of voor meerdere kinderen moet zorgen, is de Alecto DBX-82 babyfoon een goede keuze. De PMR techniek maakt het verbinden van meerdere baby units kinderspel. Tevens garandeert PMR een goede verbinding, zelfs over lange afstanden. Deze babymonitor is een populaire keuze voor zowel moeders als kinderopvang-professionals. Mede dankzij de robuustheid, praktische riemclip, zaklamp en de toetsvergrendeling. Het apparaat is zeer eenvoudig uit te breiden met extra DBX-83 baby units. Erg handig als je voor meerdere kamers en kinderen zorgt of als je baby vaak in verschillende kamers slaapt.

CommunicatietechniekAlecto DBX-82 babyfoon

Met deze babyfoon van Alecto is het mogelijk om op twee kanalen met 38 subkanalen te zenden. De PMR-radiotechniek maakt namelijk een groot bereik mogelijk. Het apparaat maakt eigenlijk alleen een radioverbinding als er een geluid wordt gegenereerd. Op deze manier is de stralingsblootstelling ook zeer laag is. Zowel ouder- als babyeenheden kunnen worden gebruikt met een voeding via het lichtnet. Echter is mobiel gebruik tevens mogelijk met vier meegeleverde AAA oplaadbare batterijen. Eenmaal opgeladen en in gebruik is de werkingsduur van de batterijen goed. Dit systeem is uit te breiden tot acht babyunits voor akoestische controle van meerdere kinderen in verschillende kamers.

Intercomfunctie

De intercomfunctie op deze redelijk goedkope babyfoon bestaat vrijwel niet. Tenzij je een tweede ouder-unit aangeschaft en deze als radio instelt. Dit is echter onpraktisch en wordt nauwelijks gedaan. De waarschuwing als de batterij bijna leeg is, had ook iets beter gekund. Een korte piep en het apparaat schakelt zichzelf uit. Aan de andere kant werkt de waarschuwing goed als het bereik wordt overschreden.

Voordelen van de Alecto DBX-82 babyfoon

  • De Alecto DBX-82 babyfoon is zeer eenvoudig uit te breiden met extra baby units.
  • Dankzij PMR-technologie heeft de babyfoon een bereik tot 3 km buitenshuis
  • Robuuste behuizing, praktische riemclip, zaklantaarn en toetsvergrendeling
  • Automatische “No Range”-waarschuwing en indicator voor te lage batterijspanning
  • Geleverd compleet met batterijen en laders

Conclusie: perfect voor eengezinswoningen en gebouwen met dikke muren

Dit apparaat overtuigt eenvoudigweg door zijn grote bereik en zijn handige formaat. Voor amateurs is het even wennen tijdens de eerste instelpogingen, want het apparaat verschilt van conventionele babymonitoren in de manier waarop het werkt. Na een paar pogingen werkt het toestel echter heel eenvoudig. In de consequent zeer goede reviews wordt de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding steeds weer benadrukt. Prima aankoop!