Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon

Babyfoon Expert

Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon zonder camera

De fabrikant prijst de Alecto DBX-85 ECO als een eenvoudige maar functionele babyfoon voor ouders die veiligheid nodig hebben. Het belangrijkste kenmerk is de storingsvrije overdracht van geluiden uit de kinderkamer. De reden hiervoor is de ingebouwde DECT-technologie, die het dankzij de brede frequentieband mogelijk maakt om meerdere babyfoons parallel te bedienen. Het is daarbij mogelijk om tegen je kindje te praten middels de geïntegreerde intercomfunctie. Dit toestel heeft een helder en storingsvrij geluid, met een bereik van maximaal 300 meter.

Kenmerken Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon

Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon

De Alecto DBX-85 is een goedkope babyfoon met een zeer hoog bereik (tot 300 meter buiten en 50 meter in gebouwen) en DECT technologie voor een probleemloze werking. Het zal contact met je opnemen zodra de verbinding verbroken is of de batterij te zwak is. Het werkt met een netadapter, maar indien gewenst ook met een oplaadbare batterij – zodat je deze mee op vakantie kunt nemen.

Naast vier eco-modi biedt de Alecto babyfoon een aantal handige functies. Het toestel dient als intercom en heeft een nachtlampje. Wil je meer functies zoals slaapliedjes of een camera, dan kun je meer babymonitoren van de fabrikant Alecto vinden, waaronder de DBX-88 ECO – de best verkochte babyfoon in de Benelux. Volgens een onderzoek is de Alecto DBX-85 een van de meest populaire babyfoons op verschillende portalen. Het is een vrij eenvoudig apparaat. Er is dus geen camera en ook geen display bij de ontvanger. Waarom is de Alecto DBX-85 ECO DECT nog steeds zo populair? Een van de redenen is de prijs, die lager is dan 50 euro en de andere reden de lage-stralingstechnologie.

Voordelen

  • Zender en ontvanger kunnen worden gebruikt in kabel- of accubedrijf
  • DECT technologie voor een goede geluidsweergave
  • Met intercomfunctie
  • Schakelbaar nachtlampje

Nadelen

  • Geen slaapliedjes speelbaar
  • Batterij met geheugeneffect
  • Lange oplaadtijd van 24 uur

Straling Alecto DBX-85 ECO babyfoon

De DBX-85 behoort tot de Eco serie. Dit betekent dat de babyfoon een laag stralingsniveau heeft. En dat betekent dat je het langer kunt gebruiken zonder dat je de babyfoon hoeft op te laden. De stand-by tijd is tot 24 uur. Zo kom je de avond en nachts door zonder dat je het apparaat hoeft op te laden en kun je er zeker van zijn dat je baby rustig slaapt. Als de batterij bijna leeg is, hoor je een akoestisch signaal. Als je dit signaal hoort, heb je nog voldoende tijd om het apparaat in het laadstation te plaatsen.

Alecto DBX-85 babyfoon functies

Met de functies van de Alecto DBX-85 ECO DECT ziet hij er een beetje slank uit. Er klinkt een alarm zodra er een geluid in de kamer wordt gehoord. De babymonitor heeft ook een geïntegreerd stervormig nachtlampje. Dit ziet er leuk uit en is het vermelden waard. Daarnaast is er alleen de intercomfunctie welke het mogelijk maakt om tegen de kleine te kunnen praten. Slaapliedjes zijn niet beschikbaar. Een camera zou leuk geweest zijn, maar bij dit model moet je het zonder doen.