Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon

Babyfoon Expert

Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon

De Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon overtuigt gebruikers met zijn uitgebreide functies en betrouwbare functies. Goed vakmanschap, een storingsvrij signaal en een aangename geluidsweergave in de kinderkamer behoren tot de sterke punten van het product. De fabrikant heeft meerdere goede en goedkope babyfoons in het assortiment, en daar mag dit model niet in ontbreken.

Alecto DBX-88 ECO DECT audiobabyfoon

Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon

De digitale babyfoon van Alecto vindt automatisch zijn eigen zendkanaal en werkt zonder interferentie van radiosignalen uit de omgeving. De geluidsintensiteit in de ruimte is bepalend voor de verbinding tussen de baby- en oudermodule en de gevoeligheid van de microfoon kan individueel worden ingesteld. Meldingen van onstabiele signaaloverdracht met incidentele uitval komen niet vaak voor. Tot de productvoordelen behoren een robuuste constructie en goede apparatuur met nuttige bewakingsfuncties. Tijdens het gebruik zijn het signaal buiten het bereik en de aanduiding van het batterijniveau bijzonder nuttig.

Goede prijs/prestatieverhouding

Hoewel de meeste gebruikers geen problemen hebben met de werking, is er af en toe kritiek op de positie van de toetsen, die soms moeilijk aan te raken zijn in het donker. Een van de problemen met de ergonomie is de beperkte stabiliteit van het laadstation voor de oudermodule. Ondanks kleine minpunten zijn de positieve producteigenschappen duidelijk overheersend. De Alecto DBX-88 ECO babyfoon maakt een positieve indruk met zijn ronde vormen en het rustgevende geluid van slaapliedjes. Het bedrijf produceert overigens zowel analoge als digitale babyfoons in een zeer goede prijs/prestatieverhouding.

DECT technologie

De Alecto DBX-88 ECO DECT is een digitale babyfoon geproduceerd volgens de DECT standaard, die ook een “Eco-Mode” biedt dankzij de DECT apparatuur. Kortom, DECT stuurt continu een stuursignaal naar de ouderunit om enerzijds het kanaal vrij te houden en anderzijds de verbinding permanent te houden. Hierdoor komt er veel elektrosmog vrij, wat schadelijk kan zijn voor baby’s. Dit is echter tot op heden nog niet bewezen. En dit is precies waar de “Eco-modus” een rol speelt. Wat betekent dit voor de babyfoon?

Werking van de Eco modus

Deze modus schakelt de twee eenheden (baby- en ouderunit) naar een stand-by-modus – een zogenaamde slaapmodus. Deze wordt alleen geactiveerd zodra er geluid van de baby af komt. Of het nu gaat om snurken, huilen, rekken of iets anders dat een geluid maakt waarop de babyunit reageert. Dit is afhankelijk van hoe fijn de microfoon in de babyunit is afgesteld. Zodra een van de bovenstaande reacties zich voordoet, wordt de radiocommunicatie met de ouder-unit tot stand gebracht. Maar dit is slechts het eerste voordeel van de “Eco-modus”. De tweede en even belangrijke verbetering is de afstandsafhankelijke regeling van het zendvermogen van de twee eenheden. Hoe dichter ze bij elkaar komen, hoe lager het vermogen, hoe zwakker de elektromagnetische straling.

Voordelen van DECT

DECT heeft het enorme voordeel (afgezien van de elektrosmog) dat het zendvermogen kristalhelder is, er geen storing optreedt en de verbinding niet wordt verstoord door grote ruis, in tegenstelling tot een analoog apparaat. Het bereik is gegarandeerd 50 m in het huis. De ouderunit bevat 2 AAA cellen voor oplaadbare batterijen (zijn meeleverd). Als je niet kunt wachten om op te laden, kun je eenvoudigweg standaard oplaadbare AAA batterijen kopen en deze gebruiken.

Alecto DBX-88 ECO DECT audiobabyfoon

De batterij-indicator is multi-level, wat betekent dat je vrij goed weet wanneer de batterij leeg is en je je op tijd kunt voorbereiden op het uitvallen van het toestel. De Alecto DBX-88 ECO babyfoon is uitgerust met een temperatuurdisplay welke de temperatuur in de kinderkamer weergeeft, een nachtlampje en zachte slaapliedjes. Daarbij is het ontvangstvolume en de gevoeligheid van de microfoon aan te passen. Vooral ’s nachts is het zinvol om deze twee instellingen te kunnen veranderen, zodat je alleen bij problemen wakker wordt en rustig kunt slapen. Al met al een absoluut hoogwaardig product dat eenvoudig te gebruiken is en perfect aan zijn doel beantwoordt.