Alecto DBX-92 PMR babyfoon

Babyfoon Expert

Alecto DBX-92 PMR babyfoon

Alecto is een fabrikant van babyverzorgingsproducten en marktleider in de Benelux. De Alecto DBX-92 PMR audiobabyfoon is zowel een van de goedkoopste babyfoons als een van de weinige analoge babyfoon alternatieven op de markt. De babyfoon beschikt over een instelbaar volume (op de ouder unit) en gevoeligheidsniveaus (baby unit).

Functies Alecto DBX-92 PMR babyfoon

Online wordt vaak ten onrechte gesteld dat het apparaat ook een “tweerichtingscommunicatie”-functie heeft. Dit is misleidend en leidt in sommige reviews tot kritiek. In feite is de communicatie eenrichtingsverkeer (van de baby-unit naar de ouderunit). Er is geen intercomfunctie van de ouderunit naar de babyunit zoals men misschien zou verwachten. Wel een duidelijk voordeel van analoge apparaten is dat ze, afgezien van hun grote reikwijdte, geen elektromagnetische golven uitzenden, zoals bij digitale DECT-apparaten het geval is.

Prestaties Alecto DBX-92 PMR audiobabyfoon

Alecto DBX-92 babyfoon PMR

Gebruikers hebben goede ervaringen met de verwerking van de apparaten en beschrijven ze als robuust en handig. Het hoge bereik is bijzonder overtuigend. De ontvangst is goed, zelfs door dikke betonnen plafonds en over meerdere verdiepingen (of in het naburige huis). In totaal kan het apparaat op 304 kanalen zenden, zodat er voldoende keuze is voor een storingsvrij zendkanaal. De microfoongevoeligheid en transmissiekwaliteit van de zender krijgen een goede beoordeling. Het toestel is op dit moment zelfs een van de best verkochte audiobabyfoons.

De batterijcapaciteit is zeer lang en deze kan wel 24 uur meegaan. De bediening van het toestel zelf is eenvoudig en de menunavigatie is eenvoudig te begrijpen. Het apparaat kan ook worden aangesloten op andere baby units, wat praktisch is, vooral voor huishoudens met meerdere kinderen. Als je vanaf het begin beter uitgerust wilt zijn, kun je de Alecto DBX-Twin Set kopen. Deze set bevat een ouderunit en twee baby units.

Conclusie: Nadruk op lange afstand

Deze Alecto babyfoon heeft een zeer redelijke prijs. Door de betrouwbaarheid en het hoge bereik heeft het toestel een goede prijs-kwaliteitverhouding. De focus van de Alecto DBX-92 ligt op het hoge bereik en de lage straling dankzij de PMR-radiotechnologie. Het model heeft geen speelse functies zoals slaapliedjes, nachtlicht, projectoren of sensoren voor temperatuur- en vochtigheidsregeling. De babyfoon is echter bijzonder geschikt voor gebruik over langere afstanden, zoals op vakantie (tussen het zwembad en de hotelkamer). Door de koppeling met andere apparaten is het vooral ideaal voor huishoudens met meerdere kinderen. Een intercomfunctie zou wel wenselijk zijn, maar voor dit bedrag krijg je gewoon veel waar voor je geld.

Belangrijkste eigenschappen

  • Bereik tot 3 km (PMR-radiotechniek zoals gebruikt voor portofoons)
  • Waarschuwing als het bereik wordt overschreden en de batterij bijna leeg is.
  • Audiosensor
  • Praktische riemclip op de ouderunit
  • Kan worden gecombineerd met breiden extra babyunits (DBX-93)
  • LCD-display met achtergrondverlichting