Alecto DBX-98 Dect audio babyfoon

Babyfoon Expert

Alecto DBX-98 Dect babyfoon zonder camera

De Alecto DBX-98 DECT babyfoon met display is een echte allrounder. Deze babymonitor van Alecto heeft alle functies van een moderne, veilige en betrouwbare babyfoon. Bijvoorbeeld een probleemloos en hoog bereik (zelfs tot 300 meter), spraakfunctie en een mooi display. Ondanks de vele functie is het model nog steeds gemakkelijk te gebruiken. Naast de basisfuncties heeft de audio babymonitor verschillende extra opties. Bijvoorbeeld een nachtlampje, slaapliedjes, een temperatuurindicator en een temperatuur alarm.

Alecto DBX-98 babyfoon

Alecto DBX-98 Dect audio babyfoonHet bedrijf Alecto produceert zowel analoge als digitale babyfoons in een zeer goede prijs/prestatieverhouding. De Alecto DBX-98 babyfoon is een goedkope digitale babyfoon en wordt geproduceerd volgens de DECT standaard, die ook een “Eco-Mode” biedt dankzij de DECT apparatuur. DECT stuurt continu een signaal naar de ouderunit om enerzijds het kanaal vrij te houden en anderzijds de verbinding permanent te houden. Hierdoor komt er elektrosmog vrij, wat schadelijk zou kunnen zijn voor een baby. Echter dit is nog niet bewezen. En dit is precies waar de “Eco-modus” een rol speelt. Wat betekent dit voor de audio babyfoon?

Deze modus schakelt de twee eenheden (baby- en ouderunit) naar een stand-by-modus. Dit is een zogenaamde slaapmodus, die alleen wordt geactiveerd zodra de baby geluid maakt. Of het nu gaat om snurken, huilen, rekken of iets anders dat een geluid maakt waarop de babyunit reageert. Dit is afhankelijk van hoe fijn de microfoon in de babyunit is afgesteld. Zodra een van de bovenstaande reacties zich voordoet, wordt de radiocommunicatie met de ouderunit tot stand gebracht en niet eerder. Maar dat was slechts het eerste voordeel van de “Eco-modus”. De tweede en even belangrijke verbetering is de afstandsafhankelijke regeling van het zendvermogen van de twee eenheden. Hoe dichter ze bij elkaar komen, hoe lager het vermogen, hoe zwakker de elektromagnetische straling.

Voordelen van DECT technologie

De DECT communicatietechnologie heeft echter het enorme voordeel (afgezien van de elektrosmog) dat het zendvermogen kristalhelder is, er geen storing optreedt en de verbinding niet wordt verstoord door grote ruis, in tegenstelling tot een analoog apparaat. Het bereik is gegarandeerd in het huis, 50 m is geen probleem. De ouderunit bevat 2 AAA cellen als oplaadbare batterijen. De batterij-indicator is multi-level, wat betekent dat je vrij goed weet wanneer de batterij leeg is. Zodoende kun je er op tijd bij zijn om de batterijen op te laden cq te vervangen. De Alecto DBX-98 audio babyfoon is uitgerust met een temperatuurdisplay in de kinderkamer, een nachtlampje en zachte slaapliedjes, evenals een eenvoudig aan te passen ontvangstvolume en een gevoelige microfoon op de babyunit. Al met al een absoluut hoogwaardig product dat eenvoudig te gebruiken is.

Belangrijke eigenschappen

  • 300 meter bereik buitenshuis
  • Slimme Eco-modus
  • Aansluitingsbewakingsalarm
  • Dect technologie
  • Indicator voor het optische geluidsniveau
  • Temperatuursensor
  • Kalmerend nachtlampje
  • Slaapliedfunctie
  • Intercomfunctie
  • Audiosensor