Alecto DVM-200 babyfoon plus DVM-201 uitbreidingscamera

Babyfoon Expert

Alecto DVM-200 babyfoon + DVM-201 uitbreidingscamera

Om je baby niet uit het oog te verliezen tijdens het slapen, biedt de Alecto DVM-200 babyfoon + 201 twee camera’s en veel functies. Het is een babyfoon met een groot scherm van 11 centimeter voor een relatief lage prijs. Het pakket omvat drie eenheden. Ten eerste de baby-unit en een afzonderlijke camera, die de geluiden en video’s van je baby opneemt en doorstuurt. Daarnaast is er een ouderunit, die de geluiden en het live-beeld ontvangt en deze via de luidspreker of het LC-display uitvoert. De babyunit heeft de vorm van een webcam die 360° kan worden gedraaid om elke foto van je baby vast te leggen.

Functies Alecto DVM-200 babyfoon met camera

Alecto DVM-200 babyfoon met camera

De babyunit heeft een magnetische standaard waarmee de camera op alle metalen oppervlakken kan worden gemonteerd. Bijvoorbeeld aan het plafond boven het kind. Deze ouderunit is heel eenvoudig en intuïtief ontworpen en kan alleen geluiden ontvangen. Geluiden terugsturen kan niet omdat er geen intercomfunctie aanwezig is. Kijken we naar de batterijduur, dan gaat de ouderunit meer dan 8 uur mee in de batterij- en ECO-modus. Dit is de modus waarin geluid en beeld alleen worden geactiveerd als het kind duidelijk hoorbare geluiden maakt.

Helaas zal de ouderunit niet worden opgemerkt als de batterij bijna leeg is of de verbinding met de babyunit verbroken is. Zoomen we in op de camera, dan is de beeldkwaliteit van deze babyfoon met camera de modernste onder de babyfoons. Het contrast kan op de ouder unit een beetje worden aangepast. Goed om te weten is dat de Alecto DVM-200 + 201 beeldbabyfoon niet bijzonder gevoelig is, tenzij de zender vlak naast het kind staat. Zo hoor je niet elke ademhaling en word je niet wakker door elk klein geluidje.

Belangrijkste specificaties

  • Groot scherm van 11 cm
  • Twee camera’s
  • 300 meter bereik buitenshuis
  • Autoscan functie
  • Aansluitingsbewakingsalarm
  • Indicator voor het optische geluidsniveau
  • Intercomfunctie
  • Audiosensor
  • Videobewaking met twee camera’s

Conclusie Alecto DVM-200 + DVM-201

Het volume kan op de ouderunit worden ingesteld. Tegelijkertijd verschijnt er naast het geluid een visueel signaal en een blauwe LED-lichtbalk geeft de intensiteit van het geluidsniveau afkomstig uit de kinderkamer aan. De infrarood nachtzichtfunctie werkt feilloos en geeft ook ’s nachts een mooi beeld op het LC-kleurendisplay. Al met al is deze babyfoon van Alecto een goed afgewerkt product zonder echte gebreken of fouten. Met dit toestel kun je je kind de eerste maanden zonder problemen en vooral zonder zorgen in de gaten houden.