Angelcare AC117 babyfoon met bewegingsmelder

Babyfoon Expert

Angelcare AC117 babyfoon met bewegingsmelder

De nieuwe Angelcare AC117 babyfoon met adem- en geluidsmonitor zorgt ervoor dat ouders kunnen ontspannen terwijl de baby slaapt. Door geluids- en adembewaking kunnen ouders direct reageren op de behoeften van hun baby. Het gepatenteerde bewegingssensorkussen kan onder het babybed worden gelegd, waar de bewegingen van het kind gedetecteerd worden. Er gaat een alarm af als er na 20 seconden geen bewegingen worden waargenomen. Het toestel bevat de nieuwe, handige babyunit met geluidsoverdracht, een temperatuursensor en een nieuw ontworpen ouderunit met intercomfunctie. Ook heeft deze Angelcare babyfoon een nieuw volledig draadloos sensorpad.

Eigenschappen Angelcare AC117 babyfoon

Angelcare AC117 babyfoonDe grootte van de ouderunit is prima. Zo kun je deze gemakkelijk meenemen naar een andere kamer of bijvoorbeeld naar de buren. Verder oogt de gehele set erg goed, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Zo is de een gecharmeerd van een babyfoon met houtnerflook en gaat de ander toch voor een strakker model als de AC117.

Deze Angelcare AC117 babyfoon heeft een uitstekende geluidskwaliteit. De tweezijdige spraakfunctie is leuk helpt om het kind tot rust te brengen. Daarnaast kun je gebruik maken van de Vox-modus, die de geluidsoverdracht uitschakelt, maar “wakker wordt” en opnieuw begint te zenden als er geluid wordt opgepikt.

Tevens is het toestel uitgevoerd met een temperatuursensor. Met de temperatuursensor op deze babymonitor van Angelcare kun je zelf een temperatuurbereik instellen waarmee je je comfortabel voelt. Stijgt de temperatuur in de kinderkamer boven de limiet of daalt deze onder de door jou aangegeven grens? Geen nood, op de ouder unit krijg je deze meldingen te zien (te warm = rood, te koud = blauw).

Niet geschikt voor traagschuim- en luchtkernmatrassen, waterbedden

Afhankelijk van de dikte van je matras kan het zijn dat je een paar valse alarmen krijgt voordat je de gevoeligheid op het juiste niveau hebt ingesteld. Deze gevoeligheid kan worden aangepast via het touchscreen menu op de ouderunit. Als je het eenmaal goed hebt ingesteld, moet je er rekening mee houden dat je het sensorkussen moet pauzeren als je de baby oppakt en het vervolgens weer moet aanzetten als je de baby weer in het bedje legt. Het is ook mogelijk de babyfoon te gebruiken zonder het sensorkussen. Om dit te regelen dien je dit uit te schakelen via het hoofdmenu op de ouderunit. Het is belangrijk om te weten dat de bewegingssensor maar voor één baby kan worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld een tweeling in hetzelfde bedje hebt, kan de beweging van de ene baby een probleem met de andere baby maskeren.

Het is gemakkelijk om door het menu op de ouderunit te navigeren en alle verschillende functies zijn redelijk snel te bedienen. Sommige menu’s op andere monitoren zijn iets intuïtiever, maar als je de gebruiksaanwijzing leest kan iedereen de Angelcare AC117 babyfoon bedienen. Ben je op zoek naar een babyfoon met bewegingsmelder, dan is dit misschien wel een van de beste babyfoons voor jou.

Angelcare AC117 babyfoon met bewegingsmelder

  • Bereik tot 250m (vrij veld).
  • Bewaking van de kamertemperatuur: regelt de kamertemperatuur in de kinderkamer en toont deze op het display van het ouderapparaat. Een kleurwisselsysteem op de babyunit geeft aan of de temperatuur in de kinderkamer optimaal is.
  • Alarmfunctie voor hoge of lage kamertemperatuur.
  • Voor zuigelingen kan een hogere gevoeligheid worden ingesteld.
  • Audio “Tic” functie: Schakel deze functie in en het ouderapparaat maakt een tikkend geluid. Zo kun je er altijd zeker van zijn dat de monitor werkt, zelfs als je baby slaapt.
  • Volume instelbaar op de ontvanger.
  • Batterijcontrole-indicator met alarm als het laadniveau te laag is.
  • Statief voor de zender: Plaats je zender op een vlakke ondergrond – veilig buiten het bereik van je kind.
  • Instelbare ruis – gevoeligheid: Ga je de baby verschonen of voeden, dan gebruik dan deactiveer je het geluids- en bewegingsalarm.