Angelcare AC517-D babyfoon

Babyfoon Expert

Angelcare AC517-D babyfoon met camera

De Angelcare AC517-D babyfoon met camera heeft een indrukwekkend 5″ touchscreen met misschien wel de beste beeldkwaliteit die op dit moment beschikbaar is. De bouwkwaliteit is uitstekend en de babyfoon wordt dan ook geleverd met een hele reeks handige functies. Hierbij kun je denken aan de kamertemperatuur en de afstandsbediening en zoom. Maar de Angelcare babyfoon is veel meer dan alleen een babyfoon. De AC517-D babyfoon van Angelcare wordt geleverd met een babybeweging en geluidsmonitor om de ademhaling van je baby ’s nachts te volgen en je te waarschuwen voor het geval er een probleem is. Dat is waar de meeste ouders in geïnteresseerd zullen zijn. Over het geheel genomen is de 517-D baby monitor een erg goede aankoop en een goede optie voor ouders die ook graag hun kindje willen zien.

Voordelen

  • Uitstekende videokwaliteit
  • Groot display met touchscreen
  • Bewegingsmonitor werkt goed en geeft zekerheid

Nadelen

  • Kan geen slaapliedjes spelen
  • Ondersteunt niet meerdere camera’s

Over de Angelcare AC517-D babyfoon

De AC517-D beeldbabyfoon heeft een heleboel geweldige functies, maar wat hem echt onderscheidt van de rest is de baby-bewegingsmonitor. Laten we dus beginnen met de bewegingsmelder. Het is een gestroomlijnd draadloos sensorkussen dat je onder de matras van je baby moet schuiven om beweging en ademhaling te volgen. Als er na 20 seconden geen beweging wordt gedetecteerd, gaat er onmiddellijk een alarm af op je ouderunit.

SIDS

Hoewel de beeldbabyfoon niet kan voorkomen dat het Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) plaatsvindt, zal de Angelcare AC517-D babyfoon met camera je op de best mogelijke manier helpen om ervoor te zorgen dat je baby in orde is. Dit is vooral belangrijk als je baby de neiging heeft om op zijn buik te slapen en nog niet genoeg kracht in zijn nek heeft om zijn hoofdje volledig om te draaien tijdens het slapen. Angelcare geeft dan ook aan dat de baby-bewegingsmonitor bedoeld is om gemoedsrust te bieden aan ouders. Zodra je kind een beetje ouder is, kun je de Angelcare AC517-D beeldbabyfoon natuurlijk ook zonder de bewegingsmelder blijven gebruiken, zodat alleen de camera actief blijft.

Audio- en videokwaliteit

Angelcare AC517-D babyfoon met cameraDe geluidskwaliteit met de AC517-D babyfoon is uitstekend. Je hoort je baby duidelijk en de monitor pikt zelfs het zwakste geluid op in de slaapkamer. De videokwaliteit is evenzeer prima in orde. Het 5″ touchscreen geeft het je altijd een kristalhelder beeld. Uiteraard kun je het volume en de helderheid van je display eenvoudig aanpassen. Het touchscreen is via de intuïtieve interface  eenvoudig te bedienen. Omdat de beeld babyfoon een voice-activated (VOX) functie heeft, zal het je automatisch waarschuwen als je baby huilt, zelfs als het scherm uitgeschakeld is. En je kunt de gevoeligheid van de VOX aanpassen om onnodige triggers te voorkomen. De camera van de AC517-D babyfoon biedt infrarood nachtzicht zodat je je baby zelfs in het donker of bij weinig licht kunt zien. Deze camera schakelt daarnaast automatisch over naar de nachtmodus als het licht in de kamer van je baby te zwak is. Je kunt de hoek van de camera handmatig aanpassen, maar op afstand met je touchscreen is het ook mogelijk.

Signaalsterkte en batterij

Het bereik van de AC517-D babyfoon met camera is normaal. De beeldbabyfoon maakt gebruik van een draadloos 2,4 GHz FHSS-signaal van 2,4 GHz dat tot 250 meter buiten kan reiken. Het toestel gaat met volle accu ongeveer 5 tot 6 uur mee wanneer het scherm aan staat. De batterijduur kan worden verlengd naar circa 8 uur door het scherm op stand-by e zetten. Een lege batterij is in 5 uur weer opgeladen zodat je snel weer van je kindje kunt genieten. Is de batterij bijna leeg? Dan geeft je babyfoon een geluidssignaal af.

Veiligheid

De Angelcare babyfoon met camera heeft een optie om met je baby te praten via de luidspreker van de camera als je dat wilt. De tweewegspraakfunctie is eenvoudig toegankelijk door het microfoonpictogram op het touchscreen ingedrukt te houden. Omdat de AC517-D gebruik maakt van een versleuteld FHSS radiosignaal, zijn de risico’s van hacken en beveiligingslekken minimaal. Het cameraatje van de babyunit maakt verbinding met de moederunit via een draadloze 2,4 GHz FHSS verbinding. Dit betekent dat er wel voortdurend een elektromagnetisch veld (EMF) van de camera naar de monitor wordt uitgezonden, zodat je een audio- en video-feed ontvangt. Aan te raden is om de camera niet te dicht bij je kindje neer te zetten om ze zo min mogelijk bloot te stellen aan elektromagnetische velden.

Al met al is deze beeldbabyfoon een van de beste beeldbabyfoons die op dit moment te verkrijgen zijn.