Audioline Baby Care 7 babyfoon

Babyfoon Expert

Audioline Baby Care 7 babyfoon

Audioline, dat sinds 1991 in Duitsland gevestigd is, verkoopt babyfoons en andere telecommunicatieapparatuur, zoals telefoons en radio’s. De akoestische Audioline Baby Care 7 babyfoon is sinds 2012 op de markt. Er zijn nu tal van opvolgers, waarvan de laatste zijn uitgerust met een videofunctie. Het nieuwste model is de Audioline Watch & Care V120. De Audioline Baby Care 7 babyfoon bevindt zich in het lagere prijssegment van de fabrikant en kan ook worden omschreven als een goedkoop instapmodel in vergelijking met andere merken.

Audioline Baby Care 7 babyfoonAudioline Baby Care 7 babyfoon

De Audioline babyfoon ziet eruit als een typische en kindvriendelijke babyfoon door zijn ronde vormen, grote knoppen en milde groene kleur. De twee apparaten worden geleverd in een compacte verpakking samen met twee afzonderlijke netadapters, een oplaadbare batterij en een gebruiksaanwijzing. Het vakmanschap van de apparaten maakt een goede indruk. Ze zijn niet te zwaar, liggen goed in de hand en de grote toetsen kunnen aangenaam worden ingedrukt. Er zit een riemclip op de ouderunit zodat deze altijd op het lichaam gedragen kan worden. Dankzij de digitale DECT-technologie belooft het apparaat ook een geluidloze draadloze overdracht.

Inbedrijfstelling

Met behulp van de beknopte maar begrijpelijke handleiding kun je de goedkope babyfoon zonder problemen in gebruik nemen. Het opladen van de batterij duurt de eerste keer 13 uur. Met de batterij erin kan de ouder-unit dan flexibel worden meegenomen. De baby-unit werkt daarentegen alleen als deze via een netsnoer op de stroomvoorziening is aangesloten. Na het inschakelen worden de twee eenheden na enkele seconden gekoppeld en is de babyfoon klaar voor gebruik.

Functies van de Audioline Baby Care 7

De Audioline Baby Care 7 audiobabyfoon overtuigt vooral door zijn vakmanschap en gebruiksgemak. De compacte apparaten met hun aantrekkelijk design zijn zeer eenvoudig te gebruiken. De volume-, nacht- en intercomfuncties kunnen direct via de toetsen worden aangestuurd. Het eenvoudige menu kan ook worden gebruikt om spraak, microfoongevoeligheid en geluidssignaal aan te passen wanneer de gevoeligheidsdrempel wordt overschreden. Ook de geluidsoverdracht van de Audioline Baby Care 7 wordt als goed beoordeeld. Relevante geluiden worden altijd rechtstreeks en met een hoorbaar volume naar de ouderunit gestuurd. De optische geluidsbelastingsindicator reageert soms niet onmiddellijk, hoewel er wel een geluid wordt verzonden. Qua bereik overtuigde de audio babyfoon ons. Zodra het apparaat een verbreking registreert, klinkt een signaaltoon, maar naar onze mening kan dit iets luider klinken, zodat de ouder het gegarandeerd merkt.

Bereik van de babyfoon

De Audioline Baby Care 7 babyfoon biedt extra functies zoals een nachtlampje, dat helderder kan zijn, maar een aangenaam warm licht geeft. Bovendien beschikt het over een betrouwbaar functionerende intercomfunctie. Daarnaast is er een pager die kan worden gebruikt om naar de ouder unit te zenden indien je deze kwijt bent.