Babyfoon koopgids: de beste babyfoon voor jou

Babyfoon Expert

babyfoon koopgids

Het kiezen van een babyfoon kan nog best een uitdaging zijn, zeker voor nieuwe ouders. Er komt als nieuwe ouder al zoveel op je af, en dan heb je bij babyfoons ook nog eens de keuze uit diverse soorten en maten. In deze babyfoon koopgids zetten we alles op een rijtje waar je zoal op kunt letten. Zo vind je eenvoudig en snel de beste babyfoon die voldoet aan al jouw eisen en wensen. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het vinden van de beste babyfoon aanbieding. Direct de beste babyfoons vergelijken en/of kopen? Dit kan eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

Babyfoon koopgids: het type babyfoon

Babyfoons kunnen enorm variëren qua functies. Er zijn echter wel drie hoofdcategorieën waar je babyfoons in kunt delen. Ten eerste zijn er de babyfoons zonder camera. Deze detecteren alleen het geluid dat aanwezig is in de babykamer, waarna jij dit kunt horen via de ouderunit. Vaak is het mogelijk om de gevoeligheid van de zender af te stellen. Er zijn varianten waarbij het mogelijk is om de baby van afstand gerust te stellen, maar soms detecteert de babyfoon louter geluid en niet meer dan dat. Babyfoons zonder camera zijn veelal de goedkoopste varianten. Goede voorbeelden hiervan vind je in de top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons.

Beeldbabyfoon (camera babyfoon)

Daarnaast zijn er babyfoons met camera. Deze staan ook wel bekend als beeldbabyfoons. Deze vangen nog altijd het geluid via de zender op, maar je kunt tevens beeld ontvangen op de ouderunit. Zo hoor je niet alleen wanneer je baby geluid maakt, maar je kunt tevens gelijk zien wat er aan de hand is. Babyfoons met camera zijn veelal duurder, maar er zijn genoeg goedkope varianten hiervan verkrijgbaar. Een bijkomend voordeel is dat babyfoons met camera veelal over meer functies beschikken. Denk aan de mogelijkheid om de baby gerust te stellen van afstand. De best verkochte beeldbabyfoons vind je in de Top 5 op onze site.

Babyfoon met bewegingsdetectie

Tot slot zijn er nog babyfoons die over de mogelijkheid beschikken om bewegingen te detecteren. Dit zijn de meest geavanceerde varianten, en gelijk ook de meest dure. Zowel geluid, beeld als bewegingen worden gedetecteerd. Zelf kun je de gevoeligheid van deze facetten instellen. Alhoewel het een bewegingsdetector is, is het natuurlijk vooral van belang wanneer er te lang niet bewogen wordt. Als een baby zo’n 20 seconden geheel stil ligt (inclusief niet ademen), gaat er een alarm af. Dit geeft net dat beetje extra zekerheid. Het krijgen van je eerste kindje is immers een spannende tijd. Een babyfoon met bewegingsdetectie geeft net dat extra beetje gemoedsrust.

Van afstand je baby kalmeren

Bij goedkope babyfoons, die alleen geluid detecteren, zul je altijd nog zelf naar de babykamer moeten lopen om je baby te kalmeren of tot slaap te manen. Echter zijn er inmiddels al een hoop varianten waarbij je ook van afstand je kind gerust kunt stellen. Dit kan op meerdere wijzen. Ten eerste kun je slaapliedjes afspelen, die je kindje kalmeren. Daarnaast kun je jouw eigen stem gebruiken om je baby tot rust te manen, middels de terugspreekfunctie. Goede voorbeelden van babyfoons met dergelijke functies zijn de Alecto DVM – 200, de Luvion Grand Elite 3 Connect en de Angelcare AC517 – D.

Kies ik voor dual mode of niet?

De technologie van nu wordt steeds geavanceerder. Meer en meer is er mogelijk. Waar het vroeger standaard was dat de ouderunit de enige ontvanger was van de signalen van de babyunit, is het tegenwoordig tevens mogelijk om alles wat je babyfoon detecteert te ontvangen op je smartphone. Doordat er twee verbindingen mogelijk zijn, wordt dit ook wel dual mode genoemd. Bij deze babyfoons hoort een bijbehorende app aan de hand waarvan je op je mobiele telefoon notificaties kunt ontvangen en de babyunit in zijn geheel kunt volgen. Dit zijn digitale babyfoons. Een goed voorbeeld hiervan is de Motorola MBP – 944.

De communicatietechnologie achter de babyfoon

Babyfoon koopgids - Motorola MBP36S babyfoon met cameraBabyfoons kunnen gebruik maken van diverse soorten communicatietechnologieën. Ten eerste heb je nog de analoge babyfoons. Het geluid is hierbij niet altijd even helder en er kunnen storingen voor komen, maar dit zijn wel de goedkoopste varianten. Daarnaast kunnen babyfoons gebruik maken van PMR. Dit is te typeren als portofoon technologie. Je hebt een enorm bereik (veelal meerdere kilometers) maar er is nog altijd kans op storing.

Bij DECT technologie is deze kans minimaal. Over het algemeen kan deze vorm van communicatietechnologie getypeerd worden als storingsvrij. Logischerwijs kosten babyfoons die gebruik maken van deze technologie net wat meer dan anderen, maar er zijn genoeg DECT babyfoons verkrijgbaar voor een goede prijs. Tot slot zijn er digitale babyfoons. Deze maken gebruik van Wi-Fi, alhoewel ze ook een non-digitale communicatietechniek als back-up hebben. Ook deze zijn storingsvrij en bieden de optie om je babyfoon dual mode te maken.

De aansturing van de camera

Eén van de belangrijkste categorieën zijn de babyfoons met camera, ook wel bekend als beeldbabyfoons. Echter is niet iedere camera hetzelfde. Soms verschillen ze qua resolutie, andere keren is er geen nachtmodus aanwezig. Tevens kunnen camera’s verschillen qua aansturing. Bij sommige camera’s is dit niet mogelijk. Je dient in dat geval zelf de babyunit zo te plaatsen dat je een optimaal beeld hebt. Bij andere camera’s kun je louter in- en uitzoomen. De meest geavanceerde camera’s stellen je in staat om zowel in en uit te zoomen als de camera te sturen. Links, rechts, op en neer… het kan allemaal. Zo kun je alles goed zien.

Babyfoon koopgids: hoe vind ik de beste babyfoon aanbieding?

Eigenlijk is het heel simpel om de beste babyfoon aanbieding te vinden. Op deze site verzamelen namelijk de beste babyfoon aanbiedingen van de beste webshops met de beste klantvoorwaarden. Wil je toch zelf op zoek gaan naar de beste babyfoon aanbieding? Hou dan deze tips in je achterhoofd. Elke webshop handmatig vergelijken duurt lang en kost veel moeite. Je kunt in plaats daarvan een account aanmaken bij de webshops. Deze geven je veelal de mogelijkheid om de artikelen die je op het oog hebt op een lijst te plaatsen. Wanneer deze artikelen in de aanbieding zijn, ontvang je een mailtje. Zo mis je nooit de beste babyfoon aanbiedingen van nu!

BabyBaby