Hoe kun je het beste babyfoons vergelijken?

Babyfoon Expert

babyfoons vergelijken

Ben je op zoek naar een geschikte babyfoon? Dit is nog best een uitdaging. Het aanbod is reuze, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Je kunt immers naar diverse eigenschappen kijken. Waar kun je nu het beste babyfoons op vergelijken? Hieronder zetten we een aantal van de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje, zodat je precies weet waar je babyfoons op kunt vergelijken. Direct de beste babyfoons vergelijken en/of kopen? Dit kan eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een babyfoon?

Als jonge ouder komt er veel op je af. Voor vele spulletjes is het aanbod reuze. Zo ook bij babyfoons. Neem maar eens een kijkje op de gemiddelde webshop: babyfoons zijn er in allerlei soorten en maten. Hieronder bieden we je een aantal handvaten. Deze eigenschappen kun je gebruiken om te beslissen of een babyfoon geschikt is voor wat jij nodig hebt. Op basis van deze kwaliteiten kun je het beste babyfoons vergelijken.

Babyfoons vergelijken: babyfoon met of zonder camera?

Babyfoons vergelijken - Motorola MBP481 babyfoon met cameraBabyfoons zijn over het algemeen in drie categorieën in te delen. Ten eerste heb je de babyfoons die louter geluid laten horen. Je plaatst de babyunit in de babykamer terwijl je de ouderunit bij je houdt. De babyunit is voorzien van een zender die geluid opvangt wanneer dit gedetecteerd kan worden. Dit hoor je vervolgens via de ontvanger. Met een babyfoon zonder camera weet je meteen of je baby wakker is of wanneer deze moeilijk in slaap lijkt te vallen.

Voor sommigen is het horen van louter geluid genoeg. Meer eisen ze niet van een babyfoon. Maar je kunt ook kiezen voor een babyfoon met camera. Naast geluid kun je ook beelden zien. Zo krijg je een beter beeld van wat et in de babykamer gaande is. Vele babyfoons zijn voorzien van een camera met infrarood, zodat je ook in de nacht kunt kijken hoe het met je baby gaat. Tot slot kun je ook nog kiezen voor babyfoons met camera die beweging detecteren. Waar je voor kiest, hangt af van jouw voorkeur? Volstaat geluid alleen, of wil je ook meteen je baby kunnen zien? Voor slechthorenden is een beeldbabyfoon vaak een uitkomst om het kind in de gaten te houden.

Kan ik van afstand mijn baby geruststellen?

Sommige babyfoons vangen louter geluid en/of beeld op, maar als je jouw baby gerust moet stellen of moet kalmeren zul je jezelf toch echt naar de babykamer moeten begeven. Echter zijn er vele babyfoons verkrijgbaar aan de hand waarvan het mogelijk is jouw baby van afstand tot rust te manen. Ideaal als je ze weer in slaap wilt krijgen. Hierbij heb je meerdere opties. Zo kun je er voor kiezen om een kalmerend slaapliedje af te spelen via de babyfoon. Maar er is ook de terugspreekfunctie, zodat je van afstand jouw baby gerust kunt stellen middels jouw eigen stemgeluid. En dat vinden baby’s vaak toch het fijnst.

Worden bewegingen gedetecteerd?

Het werd al eerder lichtjes benoemd, maar babyfoons zijn grofweg in drie categorieën in te delen. Ten eerste zijn er de babyfoons die alleen geluid opvangen. Daarnaast zijn er de babyfoons met camera, aan de hand waarvan je over beeld en geluid beschikt. Daarnaast kun je kiezen voor babyfoons die naast beeld en geluid ook bewegingen van je baby detecteren. Hierbij kun je de gevoeligheid naar je eigen voorkeuren instellen. Mocht je baby een tiental seconden (veelal 20) niet bewegen, gaat er een alarm af. Zo weet je helemaal zeker dat je niets mist.

Is dual mode aanwezig?

Babyfoons maken gebruik van een babyunit en een ouderunit. Een babyunit plaats je in de kamer van je baby. Dit is als het ware de zender. Deze vangt beeld en geluid op en stuurt deze door naar de ouderunit. Daarom kun je de ouderunit ook wel zien als de ontvanger. Tegenwoordig is de ouderunit echter niet meer de enige ontvanger waarover je kunt beschikken. Diverse babyfoons zijn namelijk compatibel met je smartphone. Middels de app kun je voortaan via jouw mobiele telefoon tevens geluid en/of beeld ontvangen. Wanneer je zowel via de ouderunit en via de smartphone, oftewel wanneer je via twee verbindingen kunt ontvangen, is er sprake van dual mode. Of dit van toegevoegde waarde voor jou kan zijn, hangt natuurlijk af van je eigen situatie en je eigen voorkeuren.

Hoe flexibel is de camera?

Babyfoons met camera, ook wel bekend als beeldbabyfoons, zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt goedkopere varianten die ietwat gelimiteerd zijn. Veelal kun je hierbij de camera niet aansturen van afstand. Het is hierbij dan ook van belang dat je deze babyunit in één keer goed plaatst, zodat je van afstand alles goed kunt overzien. Echter zijn er ook babyfoons waarbij de camera kunt sturen. Zo kun je links en rechts kijken. Tevens is het bij diverse camera’s mogelijk om in en uit te zoomen. Tot slot beschikken camera’s vaak over infrarood, waardoor je ook in de nacht alles in de babykamer goed kunt overzien.

Babyfoons vergelijken: bereik

Ook het bereik kan van invloed zijn op de keuze die je maakt en is belangrijk wanneer je babyfoons vergelijken gaat. Gemiddeld ligt het bereik van een babyfoon rond de 50 meter binnen je woning. Bij sommige goedkopere varianten zal dit lager liggen. Buitenshuis is het beter gemiddeld zo’n 250 à 300 meter, afhankelijk van welk model je koopt. Sommige ouderunits worden gelimiteerd omdat ze van netstroom afhankelijk zijn. Ouderunits die draadloos zijn kun je eenvoudiger met je meenemen en zijn dan ook flexibeler. Maar ze zijn hierdoor tevens duurder.

Wat is de prijs?

Niet elke nieuwe ouder heeft even veel geld tot zijn of haar beschikking. Zo is het nu eenmaal. Daarom is voor velen vaak de prijs al een beslissende factor. Er is een limiet tot waar zij kunnen gaan. Echter houdt dit niet per se in dat je niet naar de andere kwaliteiten hoeft te kijken. Online een babyfoon kopen is vaak een goed idee. Als je bijvoorbeeld onze top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons met camera hebt gelezen, weet je dat het goed mogelijk is om een betaalbare beeldbabyfoon te vinden. Desalniettemin is het een element om in de gaten te houden. Bovendien strooien webshops geregeld met korting en aanbiedingen, ook voor babyfoons. Geld besparen op de aankoop van je babyfoon is altijd mooi meegenomen.

BabyBaby