Babyfoons voor dove of slechthorende ouders

Babyfoon Expert

babyfoons voor dove of slechthorende ouders

Een groot nadeel van babyfoons die louter geluid detecteren is dat deze niet te gebruiken zijn door dove of slechthorende ouders. Voor hen is dit reden om geen babyfoon aan te schaffen, want zij hebben hier niets aan. Ook als dove of slechthorende ouder wil je jouw kind optimaal in de gaten kunnen houden. Echter kost continu op en neer lopen om te checken of jouw baby huilt een hoop moeite. Deze moeite kun je besparen middels een babyfoon, maar zijn er ook passende babyfoons voor dove of slechthorende ouders? Wil je direct een babyfoon kopen? Dit kan eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

Babyfoons met lichtindicatoren

Het antwoord is gelukkig: ja! Er zijn genoeg babyfoons die ook door dove of slechthorende ouders te gebruiken zijn, en je hoeft hier niet eens de hoofdprijs voor te betalen. Zo zijn er babyfoons zonder camera die visuele indicatoren gebruiken om je te tonen dat de baby geluid maakt. Van origine is dit gedaan zodat ouders, wanneer ze bijvoorbeeld aan het stofzuigen zijn, nog steeds kunnen zien wanneer hun baby geluid maakt. Voor dove en slechthorende ouders is dit een uitkomst. Daarnaast is een trilfunctie een mogelijkheid. Immers kunnen deze trillingen gevoeld worden.

Welke modellen zijn geschikt?

Babyfoons voor dove of slechthorende ouders - Motorola MBP-8 babyfoon

Er zijn een hoop goede voorbeelden van babyfoons zonder camera die gebruik maken van lichtindicatoren om te tonen dat er geluid gedetecteerd wordt. Zo is er de Alecto DBX-85 ECO DECT. Deze babyfoon maakt gebruik van DECT technologie, wat vrij is van storingen. Aan de hand van LED lampjes kun je zien wanneer er geluid gemaakt wordt door de baby. Een goedkope variant die middels lampjes toont dat de baby geluid maakt is de Motorala MBP-8. Daarnaast zijn er babyfoons die gebruik maken van trillingen om aan te geven dat de baby geluid maakt. Dit kunnen dove en slechthorende ouders voelen. Een goed voorbeeld van een dergelijke babyfoon is de Philips AVENT SCD843/01.

Babyfoons met camera’s

Babyfoons met camera’s, ook wel bekend als beeldbabyfoons, zijn een andere uitstekende manier om er voor te zorgen dat dove en slechthorende ouders alsnog hun kind optimaal in de gaten kunnen houden middels een babyfoon. Let wel op: babyfoons die voorzien zijn van een camera (zoals bijvoorbeeld de Samsung BrilliantVIEW en de Medisana Smart Baby Monitor) zijn wel duurder in vergelijking met babyfoons zonder camera. Gelukkig zijn er een hoop betaalbare babyfoons met camera te vinden. Voor inspiratie zou je eens een kijkje kunnen nemen in de Top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons met camera van dit moment. Deze top 5 kun je vinden op onze site.

Populaire modellen

Een populair merk van dit moment is Alecto. Het is niet voor niets dat deze producent meerdere babyfoons in de Top 5 van best verkochte babyfoons van dit moment heeft. Zo is er de Alecto DVM-200. Dit is een babyfoon met camera. Het fijne is dat je zelf controle hebt over de camera. Niet alleen kun je deze alle richtingen in sturen, maar je kunt zelf kiezen of je in of uit wilt zoomen. Ook ’s nachts heb je altijd beeld dankzij de infrarood camera. Een ander voordeel van de Alecto DVM-200 is dat deze ook de temperatuur in de kamer meet. Zo kun je hier aanpassingen aanmaken om de slaapcondities voor je baby te optimaliseren. Deze babyfoon is een goede keuze voor dove en slechthorende ouders.

Babyfoons met VOX functie

Daarnaast is de Luvion Essential een aanrader als je als dove of slechthorende ouder op zoek bent naar een babyfoon met camera. Dit is een draadloze babyfoon. Om de levensduur van de batterijen te verlengen, wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde VOX functie. Het beeldscherm gaat uit wanneer er geen geluid gemaakt wordt. Pas wanneer er geluiden gedetecteerd worden, gaat het beeldscherm. Natuurlijk kun je altijd handmatig het beeld aan en uit zetten. Dankzij de infrarood camera kun je ook in de nacht een blik werpen op je baby.

BabyBaby