Beste babyfoon Top 5

Babyfoon Expert

beste babyfoon

Wil je weten wat de 5 best verkochte en beste babyfoons van nu zijn? Lees dan snel verder! Babyfoons zijn aanraders voor jonge ouders, simpelweg omdat ze je leven een stuk eenvoudiger maken. Je hoeft niet meer continu trap op en af om te checken of je baby wel goed slaapt, maar je kunt dit voortaan van afstand monitoren. Bij vele varianten is het zelfs mogelijk om je baby van afstand gerust te stellen, bijvoorbeeld via de terugspreekfunctie of middels een kalmerend slaapliedje. Erg handig als je bijvoorbeeld vanuit huis werkt. Een babyfoon maakt het leven van ouders een stuk eenvoudiger. Direct de beste babyfoon kopen? Een audio of camera babyfoon bestel je eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

De beste babyfoon Top 5 van nu

Hieronder kun je meer lezen over de Top 5 best verkochte babyfoons van nu. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom juist deze baby monitoren zo populair zijn. Soms kiezen mensen voor een bepaalde babyfoon vanwege het merk. Andere keren kijken mensen naar de functies die de babyfoon bezit. En weer andere keren wordt er gekeken naar de prijs, want niet iedereen kan even veel geld spenderen aan een dergelijk apparaat (zie ook onze koopgids). Wat de redenen ook zijn, dit is de Top 5 beste babyfoons van dit moment.

Beste babyfoon nummer 5: Alecto DBX-92

Alecto DBX-92 babyfoonDit is één van de goedkopere varianten binnen de Top 5 best verkochte babyfoons van nu. Goedkoop hoeft immers niet per se duurkoop te zijn. Als je genoeg hebt aan een basic babyfoon, waarom zou je dan geld spenderen aan een duurdere variant met alles er op en er aan? Door de eenvoudige design van de Alecto DBX-92 is deze erg toegankelijk voor iedereen. Deze babyfoon maakt gebruik van PMR als communicatietechniek. Een nadeel hiervan, ten opzichte van bijvoorbeeld communicatietechnieken zoals DECT, is dat de kans op storing iets groter is. Maar waarschijnlijk zul je hier alsnog weinig last van hebben.

Afwerking en mogelijkheden

Eén van de zaken binnen de afwerking die de Alecto DBX-92 zo overzichtelijk maakt, is het display. Hierop zie je duidelijk en in één oogopslag alle belangrijke info. Bovendien is de menustructuur eenvoudig en overzichtelijk, wat het gebruikscomfort verhoogt. Buitenshuis is het bereik maximaal 3 kilometer, ideaal als je even snel de hond gaat uitlaten of een boodschap in de buurt gaat doen. De babyfoon is licht en compact, ideaal om bij je te dragen.

Bediening en gebruik

PMR is een communicatietechniek die sterk doet denken aan de techniek die gebruikt wordt voor portofoons en dergelijke. Vandaag het enorme bereik, wat vele malen hoger ligt in vergelijking met duurdere varianten. Bovendien kun je hierdoor meerdere babyunits aansluiten en in de gaten houden, ideaal als je meerdere jongere kinderen hebt. Je hoort het geluid altijd helder, zodat je precies weet wanneer je baby niet in slaap kan vallen of net wakker is geworden na een dutje. Er is echter geen terugspreekfunctie: om je baby te kalmeren of gerust te stellen zul je dus echt jezelf naar de babykamer moeten begeven.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-92

 • Communicatietechniek: PMR
 • Bereik binnen het huis: 3000 meter
 • Bereik buiten het huis: 3000 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterij/accu

Beste babyfoon nummer 4: Alecto DBX-85 ECO DECT

Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoonDe Alecto DBX-85 ECO DECT is de goedkoopste babyfoon binnen deze Top 5 best verkochte babyfoons van dit moment. Minder dan 50 euro hoef je te besteden, en dan is deze Alecto babyfoon de jouwe. We bespraken het al eerder: waar PMR niet altijd vrij is van storing maar wel een verder bereik heeft, is DECT een communicatietechnologie die wel vrij is van storingen. Alhoewel je iets inboet op het gebied van bereik, ben je er wel altijd verzekerd van dat je jouw kleintje goed kunt horen. En dat is ook een hoop waard.

Afwerking en mogelijkheden

Voor een ouder is het fijn wanneer een babyfoon flexibel is. En dat is de Alecto DBX-85 ECO DECT absoluut. Je hebt qua voeding de keuze: je kunt de Alecto babyfoon aansluiten op netstroom, maar ook draadloos is mogelijk dankzij de meegeleverde batterijen en adapters. Aan de lampjes kun je diverse zaken aflezen. Zo lichten de LED lampjes op wanneer er geluid gemaakt wordt, handig als je met iets bezig bent waardoor je de babyfoon niet optimaal kan horen. Bovendien gaat er een lampje branden wanneer de batterij bijna leeg is. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Bediening en gebruik

Door de draadloosheid en het bereik van 50 meter binnen je woning, kun je gaan en staan waar je wilt terwijl je altijd je baby kunt horen. Buitenshuis is het bereik zo’n 300 meter. De microfoon stelt je in staat ieder geluid te horen. Hierbij kun je zelf de gevoeligheid van de microfoon aanpassen. Hier zijn in totaal 5 standen voor. Alhoewel er geen slaapliedjes aanwezig zijn om de kleine gerust te stellen, kun je wel je eigen stem gebruiken om je baby te kalmeren. Dit kan via de terugspreekfunctie.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-85 ECO DECT

 • Communicatietechniek: DECT
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterij/accu

Beste babyfoon nummer 3: Luvion Grand Elite 3 Connect

Luvion Grand Elite 3 Connect babyfoon met cameraDe Luvion Grand Elite 3 Connect wordt met recht gezien als het vlaggenschip binnen het assortiment van deze producent. Dit is de Luvion babyfoon met de meeste mogelijkheden. Ten eerste kun je niet alleen je baby horen via deze babyfoon, maar tevens kun je de baby zien middels de bijgeleverde camera. Zo mis je niets meer. De camera kun je zelf aan jouw voorkeuren aanpassen. Bovendien is er een app voor deze babyfoon van Luvion. Zo kun je middels je telefoon alles overzien, en is het tevens mogelijk om filmpjes op te nemen via deze wijze.

Afwerking en mogelijkheden

Dankzij de opzet van de camera kan deze eenvoudig geplaatst worden. Tevens kun je deze afstellen op jouw voorkeuren. Het scherm ziet er goed uit en het beeld is scherp. Deze babyfoon met app maakt gebruik van Wi-Fi, maar er is geen nood wanneer het internet uitvalt. Door het gebruik van LLHR technologie heb je altijd beeld en geluid. Bovendien stelt deze technologie je in staat om ook buitenshuis, tot zo’n 300 meter, de boel te overzien.

Bediening en gebruik

Door te camera te sturen of in te zoomen kun je deze op jouw wensen afstellen. Geluid hoor je altijd duidelijk dankzij de LLHR technologie. Door de compatibiliteit met de app kun je push notificaties ontvangen wanneer jouw baby geluid maakt of onrustig is. Als je baby verdrietig of onrustig is, kun je hem of haar goed van afstand geruststellen. Ten eerste zijn er slaapliedjes te gebruiken, die een kalmerend effect hebben op de baby. Daarnaast kun je middels je eigen stem de baby geruststellen dankzij de terugspreekfunctie. Niet voor niets is dit ook een van de beste beeldbabyfoons.

Belangrijkste kenmerken van de Luvion Grand Elite 3 Connect

 • Communicatietechniek: digitaal
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterij/accu

Beste babyfoon nummer 2: Alecto DVM-75

Alecto DVM-75 babyfoon met cameraAls je graag een babyfoon met camera wilt aanschaffen, maar niet de hoofdprijs wilt betalen, is de Alecto DVM-75 beeldbabyfoon een slimme aankoop. Deze digitale babyfoon heeft een bereik van 50 meter binnen je woning, zodat je vanuit elk vertrek je baby kunt monitoren. Deze babyfoon is dus voorzien van een camera, zodat je niet alleen via geluid maar ook via beeld je baby kunt zien. Zo weet je precies wat er aan de hand is en hoe je jouw baby gerust kunt stellen.

Afwerking en mogelijkheden

Je kunt de camera inzoomen, zodat deze precies goed afgesteld staat. Je kunt de camera echter niet draaien. De Alecto DVM – 75 is wel zo licht en eenvoudig te verplaatsen, dat het een eitje is om deze precies goed te zetten. De babyunit is op te hangen aan de muur, maar kun je ook plaatsen waar jij dat wilt. De babyfoon met camera is daarnaast voorzien van infrarood, ideaal voor tijdens de nacht.

Bediening en gebruik

Dankzij de microfoon en de camera heb je alles wat je nodig hebt om jouw baby goed in de gaten te kunnen houden. Je dient echter wel goed te luisteren, want er zijn geen andere manieren om genotificeerd te worden. Het display is handig en overzichtelijk. Dankzij de terugspreekfunctie op de videobabyfoon stel je de baby gerust middels je eigen stem. Meerdere babyunits kunnen aangesloten worden, tot een maximum van 4 units.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DVM-75

 • Communicatietechniek: digitaal
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom

Beste babyfoon nummer 1: Alecto DVM-200

Beste babyfoon - Alecto DVM-200 babyfoon met cameraZoals je kunt zien, is Alecto een zeer populair merk op het gebied van babymonitoring systemen. Daarom mag ook de Alecto DVM-200 niet ontbreken in de Top 5 best verkochte babyfoons van dit moment. Het is zelfs de meest populaire babyfoon van nu! Dit zul je ook wel snappen als je over de mogelijkheden van deze Alecto babyfoon leest. We gaan eerst in op de afwerking en mogelijkheden, daarna op bediening en gebruik en we sluiten af met de belangrijkste kenmerken.

Afwerking en mogelijkheden

Het design ziet er strak uit en het beeld van de camera is erg scherp. De camera van de video babyfoon is veelzijdig. Deze is licht en compact, waardoor deze overal te plaatsen valt. Bovendien kun je de camera zelf aansturen en inzoomen. Voor een goed zicht tijdens de nacht is de camera voorzien van infrarood.

Bediening en gebruik

Dankzij de digitale technologie hoor je alles duidelijk, naast het beeld van de camera. Bovendien kun je tevens de temperatuur in de kamer goed in de gaten houden. Baby’s slapen immers het best bij een ideale temperatuur die niet te warm en niet te koud is. Het beeldscherm is compact en neem je eenvoudig met je mee. Slaapliedjes zijn aanwezig, maar je kunt ook de terugspreekfunctie gebruiken om je kindje gerust te stellen.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DVM-200

 • Communicatietechniek: digitaal
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterij/accu
BabyBaby