De voordelen van een babyfoon

Babyfoon Expert

babyfoon voordelen

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een babyfoon? Misschien ben je op dit moment wel aan het overwegen om een babyfoon te kopen, maar misschien twijfel je nog over de meerwaarde van dit gadget. Heb je een babyfoon wel nodig? Toch gaat een babyfoon gepaard met een aantal aangename voordelen. Natuurlijk is het ook wel afhankelijk van het type babyfoon dat je uiteindelijk koopt. Sommige babyfoons beschikken over meer functies die allen jouw leven een stuk eenvoudiger maken. Want dat is de babyfoon ten slotte: een apparaat die het leven van jonge ouders gemakkelijk maakt. Want het is best uitdagend om nieuwe ouders te zijn. De babyfoon kan je veel ondersteuning bieden.

Je kunt altijd horen wanneer er iets met je kind aan de hand is

Een babyfoon kun je zien als jouw oren in de babykamer. Een babyfoon bestaat uit twee onderdelen: een babyunit en een ouderunit. De babyunit plaats je in de babykamer, deze dient als zender. De ouderunit is de ontvanger. Hier ontvang je het geluid op dat de babyunit in de kamer detecteert. Er zijn ook babyfoons met camera’s mogelijk, zodat je ook meteen kunt zien wat er aan de hand is. Zo mis je niets meer van wat er op de babykamer gebeurt, en het stelt je in staat om adequate maatregelen te nemen.

Je hoeft niet meer zelf trap op en af te lopen

Veelal is de babykamer op een andere verdieping dan waar je normaal gesproken de dag spendeert. Het is nogal een gedoe om continu de trap op en af te lopen. Dit kost veel moeite, en soms loop je ook nog eens voor niks. Dankzij de baby monitor kun je altijd van afstand, in welk vertrek van de woning je ook bent, je baby monitoren. Je hoeft niet elke keer meer trap op en af te gaan om je baby in de gaten te houden. Je hoort meteen wanneer deze wakker wordt of wanneer je kleintje moeite heeft om in slaap te vallen.

Je baby geruststellen van afstand

En het fijne is: ook het geruststellen van je baby kan van afstand gebeuren. Ook hiervoor hoef je niet elke keer weer op en neer te gaan. Je dient dan natuurlijk wel een babyfoon te kopen die je deze mogelijkheden biedt. Gelukkig zijn deze er in veelvoud. Voorbeelden hiervan zijn de Alecto DVM-200, de Luvion Grand Elite 3 Connect en de Angelcare AC517-D. Vaak heb je hierbij meerdere mogelijkheden. Goedkope varianten beschikken over een kalmerend nachtlampje. Daarnaast kun je kiezen voor het afspelen van een slaapliedje. Tot slot kun je jouw eigen stem gebruiken om je baby gerust te stellen middels de terugspreekfunctie.

Oren en ogen in de babykamer

Babyfoons kunnen niet alleen maar geluid detecteren binnen de babykamer. Het is tevens mogelijk om een babyfoon met camera te kopen. Deze camera plaats je op een goede plek binnen de babykamer, waarna je ook beeld hebt. Zo kun je precies zien wat er aan de hand is en hoe je het beste kunt ingrijpen. Net dat beetje extra zekerheid. Je hebt beeldbabyfoons in diverse prijsklassen. Neem eens een kijkje in de Top 5 beste verkochte babyfoons met camera of de top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons met camera.

Verkrijgbaar in diverse soorten en maten

Daarnaast heb je veel keuze als het aankomt op babymonitoren. Je kunt kiezen uit diverse babyfoon merken. Tevens kun je kiezen voor een babyfoon met camera, een babyfoon zonder camera of een babyfoon die ook nog eens geluid detecteert. Babyfoons zijn er in allerlei prijsklassen, waarbij er veelal een goede prijs-kwaliteit verhouding is. Je kunt kiezen voor diverse functies, bijvoorbeeld de terugspreekfunctie aan de hand waarvan je jouw baby van afstand gerust kunt stellen. Er is veel mogelijk op het gebied van babyfoons!

BabyBaby