Goedkope babyfoon Top 5

Babyfoon Expert

goedkope babyfoon

Niet iedereen beschikt over een even groot budget, zo simpel is het nu eenmaal. Daarom is het fijn dat diverse producenten van babyfoons hier ook rekening mee houden. Iedereen moet kunnen beschikken over goede babyfoons, of je nu veel of weinig te besteden heeft. Immers willen we allen het beste voor onze kinderen. Neem daarom eens een kijkje in onze Top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons van nu. Deze babyfoons zijn allen betaalbaar en beschikken over een goede prijs – kwaliteit verhouding. Zo kan iedereen over een prima en goedkope babyfoon beschikken.

De goedkope babyfoon Top 5 van nu

Logischerwijs is het zo dat de top 5 goedkoopste babyfoons van dit moment in overeenkomst hebben dat ze allen beschikbaar zijn voor een toegankelijke prijs. Dit zal je niet verbazen. Wat je misschien wel zal verbazen is het feit dat sommige van deze babyfoons, ondanks die lage prijs, alsnog over behoorlijk wat functies beschikken. Qua prijs-kwaliteit verhouding zit het dan ook wel snor bij deze Top 5 van goedkoopste babyfoons.

Ben je op zoek naar een goede maar ook goedkope babyfoon zonder camera zoals de Audioline Baby Care 7? Babyfoons zijn er in alle soorten en maten. Afhankelijk van de luxe die je wenst kun je het best eerst babyfoons vergelijken. Heb je eenmaal een keuze gemaakt voor een basic babyfoon zonder camera, dan kom je vaak al uit bij goedkope babyfoons. Maar wat maakt een babyfoon goedkoop? Wij leggen het je uit en zetten de beste babyfoons die betaalbaar zijn voor je op een rijtje. Onze Top 5 van beste goedkope babymonitoren vind je hieronder, met daarbij een paar highlights. Veel plezier met het kopen van een goedkope babyfoon!

Goedkope babyfoon nummer 5: Motorola MBP-8

Motorola MBP-8 babyfoon

Denk je aan het merk Motorola, dan denk je waarschijnlijk het eerst aan de karakteristieke mobieltjes van deze producent. Dat hadden wij ook. Maar dit merk produceert nog veel meer producten dan mobieltjes. Ook babyfoons zijn in het assortiment van dit merk te vinden. De Motorola MBP-8 is één van de betaalbaarste babyfoons van dit moment. Qua prijs zijn er bijna geen goedkopere babyfoons te vinden.

Afwerking en mogelijkheden

Het fijne aan een basic babyfoon is het feit dat deze enorm simpel zijn qua gebruik. What you see is what you get. Wat gelijk opvalt is het feit dat deze babyfoon beschikt over een draad. Deze dient dus in de buurt van een stopcontact te worden geplaatst, zowel de baby- als de ouderunit. Dankzij de DECT technologie is de zender storingsvrij. De voorkant van de ouderunit is voorzien van LED lampjes. Deze lichten op wanneer de baby geluid maakt. Handig als je even het geluid niet kunt horen.

Bediening en gebruik

Dankzij het bereik van maximaal 300 meter buiten het huis en 50 meter binnen het huis kun je gaan en staan waar je wilt. De microfoon is erg gevoelig, zodat je geen enkel geluid van je baby mist. Je weet precies wanneer deze bijvoorbeeld moeite heeft om in slaap te vallen, waarna jij hem of haar comfort kan bieden. Op de Motorola babyfoon is geen terugspreekfunctie aanwezig, dus dit kan niet van afstand gebeuren. Dat is het nadeel van een goedkopere variant.

Belangrijkste kenmerken van de Motorola MBP-8

 • Communicatietechniek: DECT
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom

Goedkope babyfoon nummer 4: Alecto DBX-88 ECO DECT

Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon

Alhoewel de Alecto DBX-88 ECO DECT niet de goedkoopste variant is binnen het aanbod van dit merk, is het wel één van de goedkopere modellen in het assortiment van Alecto. Verwonderlijk is het dan ook niet dat deze babyfoon terug te vinden is op plek 4 in de Top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons van nu. Het biedt net iets meer mogelijkheden dan het basismodel, maar desalniettemin is dit apparaat betaalbaar.

Afwerking en mogelijkheden

Het opvallende design ziet er leuk en uniek uit. Waar de meeste babyfoons zich richten op functionaliteit en degelijkheid, beschikt de Alecto DBX-88 ECO DECT over een uniek uiterlijk waardoor deze babyfoon, in dit opzicht, een streepje voor heeft op de rest. Het display is helder en verschaft je van alle info die je nodig hebt. Zo kun je de kamertemperatuur van de babykamer aflezen, maar je kunt bijvoorbeeld tevens zien hoe vol de accu nog is. Let wel op: batterijen zul je nog zelf moeten aanschaffen. In design opzicht een echte aanrader.

Bediening en gebruik

Door het gebruik van DECT communicatietechnologie is deze babyfoon geheel vrij van storingen. Je kunt zelf bepalen hoe gevoelig de microfoon is (5 standen). Geluid kun je horen maar tevens zien middels de oplichtende LED lampjes. Naast het opvallende design heeft deze Alecto babyfoon een streepje voor op andere goedkope modellen dankzij de slaapliedjesfunctie en de terugspreekfunctie. Je kunt je baby dus van afstand geruststellen, iets waartoe menig ander goedkope babyfoon niet toe in staat is. Het scheelt misschien een paar tientjes in vergelijking met de echt goedkope babyfoons, maar daar krijg je dan ook wel wat extra’s voor terug.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-88 ECO DECT

 • Communicatietechniek: DECT
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: batterij/accu

Goedkope babyfoon nummer 3: Alecto DBX-85 LIMITED

Alecto DBX-85 LIMITED babyfoon

Ook deze Alecto babyfoon valt op door het mooie design. De zwart en grijze kleuren zijn strak, en de versiering met sterren ziet er leuk uit. Voor zo’n 50 euro kan deze goedkope babyfoon de jouwe zijn. Door het gebruik van DECT technologie is deze babyfoon geheel storingvrij. De Alecto DBX-85 LIMITED kan op netstroom aangesloten worden, maar batterijen en een accu worden meegeleverd. Dit geeft je net wat meer mogelijkheden. Bovendien is er de eco-stand, een soort slaapstand waarbij er bespaard wordt op de batterijen. Zo gaan je batterijen langer mee. Een duidelijke piep geeft aan wanneer één van de units leeg raakt.

Afwerking en mogelijkheden

Het viel tevens op bij de Alecto DBX-88 ECO DECT, maar ook het design van de Alecto DBX-85 LIMITED mag er wezen. Visuele indicatoren zoals lampjes zijn aanwezig, zodat je kunt zien wanneer je baby geluid maakt wanneer jij dit zelf niet kunt horen. Binnenshuis is het bereik zo’n 50 meter, buiten je woning is 300 meter.

Bediening en gebruik

Het is fijn als je op een babyfoon kunt vertrouwen. Het maakt het leven van een jonge ouder, dat soms best uitdagend is, een stuk eenvoudiger. Dankzij deze goedkope babyfoon hoef je niet continu zelf bij je baby te gaan checken. DECT technologie zorgt er voor dat je vrij bent van storingen. Daarnaast kun je van afstand je baby kalmeren aan de hand van de terugspreekfunctie. Handig als je baby moeite heeft om in slaap te vallen en de kalmerende stem van één van de ouders nodig heeft.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-85 LIMITED

 • Communicatietechniek: DECT
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterijaccu

Goedkope babyfoon nummer 2: Alecto DBX-92

Alecto DBX-92 babyfoon

De enige babyfoon in de Top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons van dit moment die geen gebruik maakt van DECT communicatietechnologie, is de Alecto DBX-92. Deze babyfoon maakt namelijk gebruik van PMR, een technologie die vergelijkbaar is met de technologie achter portofoons. Alhoewel de kans op storingen groter is in vergelijking met DECT technologie, is het bereik wel vele malen groter. Zowel binnen als buiten het huis is het bereik 3 kilometer.

Afwerking en mogelijkheden

Dankzij de 3 kilometer bereik is het makkelijker om even een boodschap te gaan doen of je huisdier uit te laten terwijl de baby slaapt. Als je binnen de 3 km range blijft, zul je altijd jouw baby kunnen horen. Qua design doet de babyfoon ook wel denken aan een portofoon. Desalniettemin is er een handige display aanwezig waarop je alle info kunt vinden die je nodig hebt.

Bediening en gebruik

De instapdrempel is bijzonder laag. Door het gemak van de opzet van het menu en de knoppen is het voor iedereen een eitje om deze babyfoon te gebruiken. Extra babyunits kunnen aangesloten worden op dit systeem, zodat je meerdere van je kleine kinderen kunt monitoren. Deze babyfoon is licht en compact, zodat je deze eenvoudig bij je kunt dragen. Helaas is er geen terugspreekfunctie aanwezig.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-92

 • Communicatietechniek: PMR
 • Bereik binnen het huis: 3000 meter
 • Bereik buiten het huis: 3000 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterij/accu

Goedkope babyfoon nummer 1: Alecto DBX-85 ECO DECT

Goedkope babyfoon - Alecto DBX-85 ECO DECT babyfoon

De Alecto DBX-85 ECO DECT is de nummer één in de top 5 best verkochte goedkoopste babyfoons van dit moment. Deze babyfoon is zelfs zo populair dat deze terug te vinden is in de algehele top 5 van best verkochte babyfoons van nu. Met louter een lage prijs kun je maar zover komen, het zegt niet alles. Ook de kwaliteit is één van de redenen waarom deze babyfoon terug te vinden is op de toppositie.

Afwerking en mogelijkheden

Deze babyfoon maakt gebruik van DECT technologie, zodat de units altijd vrij zijn van storingen. Er is nooit ruist op de lijn. Daarnaast valt de flexibiliteit van het apparaat op. Zo kun je er voor kiezen de units aan te sluiten op netstroom, maar je kunt ook gebruik maken van de accu. Adapters en batterijen worden meegeleverd. Een visuele indicator dat je batterij bijna leeg is, is er in de vorm van een brandend lampje. Ook lichten er LED lampjes op wanneer er geluid gedetecteerd wordt in de babykamer.

Bediening en gebruik

Dankzij de meegeleverde batterijen kun je deze babyfoon draadloos gebruiken. Binnen je huis is het bereik 50 meter, zodat je overal je baby kunt horen. Bovendien is de microfoon instelbaar qua gevoeligheid. Slaapliedjes bezit deze goedkope babyfoon niet, maar er is wel een terugspreekfunctie aanwezig. Van afstand je baby comfort bieden is een groot pluspunt van een babyfoon.

Belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-85 ECO DECT

 • Communicatietechniek: DECT
 • Bereik binnen het huis: 50 meter
 • Bereik buiten het huis: 300 meter
 • Camera: niet aanwezig
 • Stroomvoorziening: netstroom of batterij/accu
BabyBaby