Je beveiligingscamera als babyfoon gebruiken?

Babyfoon Expert

beveiligingscamera als babyfoon

Op het gebied van babyfoons heb je een hoop keuze. Ten eerste kun je kiezen voor babyfoons zonder camera. Deze monitoren louter het geluid. Na detectie van een geluid hoor jij dit via de ouderunit, waarna gepaste maatregelen genomen kunnen worden. Daarnaast kun je kiezen voor een babyfoon met camera. Zo hoor je niet alleen het geluid dat gedetecteerd wordt, maar je beschikt tevens altijd over beeld. Zo kun je in één oogopslag zien wat er aan de hand is. Is je baby net wakker, of is deze onrustig en heeft je baby moeite om in slaap te vallen? Je ziet gelijk de situatie en vindt een passende oplossing. Wil je direct de beste camera babyfoon of beveiligingscamera kopen? Dit kan eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

Inzet van een beveiligingscamera

Je kunt natuurlijk een gewone babyfoon voor aanschaffen, maar dit hoeft niet. Er zijn steeds meer mensen die een beveiligingscamera als babyfoon inzetten. Een goed voorbeeld hiervan zijn IP-camera’s. Hun primaire functie is beveiliging, maar mensen hebben ontdekt dat deze soort camera’s ook als babyfoons in te zetten vallen. Maar is dit wel een goed idee? Hieronder kun je meer lezen over beveiligingscamera’s als babyfoons, waarom dit een goed idee is en of je misschien beter toch voor een internetbabyfoon of Wi-Fi babyfoon kunt kiezen in plaats van een beveiligingscamera als babyfoon.

IP-camera als babyfoon

Wanneer beveiligingscamera’s als babyfoon worden gebruikt, wordt hierbij veelal gebruik gemaakt van een IP-camera. Qua kwaliteit is zowel het beeld als het geluid beter in vergelijking met de gemiddelde babyfoon. Bovendien hoef je qua prijs niet bijster veel meer te betalen. En je hebt vaak ook nog eens meer opties in vergelijking met babyfoons met camera’s. Als je al over een IP-camera beschikt, is dit een uitstekend alternatief voor een babyfoon.

Waarom geen gebruik maken van internetbabyfoons?

Babyfoons worden steeds geavanceerder, deze blijven zich door ontwikkelen. Inmiddels is het mogelijk om een verbinding tussen de babyunit en de ouderunit te leggen aan de hand van Wi-Fi. Dit stelt tevens dual mode in staat. Hierbij zijn twee verbindingen met de babyunit mogelijk: één met de ouderunit en één met de smartphone via een babyfoon app. Hierdoor hoef je niet continu super dicht in de buurt te zijn van je baby, je bent meer flexibel. Je zit minder aan iets vast. Dit komt omdat het bereik met een Wifi babyfoon veel groter is.

Internetbabyfoons

Beveiligingscamera als babyfoon - Angelcare AC517-D babyfoonEchter zijn internetbabyfoons redelijk nieuwe inventies. Deze staan nog in de kinderschoenen, en nieuwe technologieën gaan altijd gepaard met een aantal kinderziektes. Bij internetbabyfoons is dit niet anders. Ten eerste ben je afhankelijk van een stabiele verbinding. Als je Wi-Fi niet goed werkt, moet je maar hopen dat je babyfoon over een back-up beschikt. Heeft de babyfoon deze niet, dan zit je met de gebakken peren. Ook kan de kwaliteit van de verbinding slecht zijn, zodat je alsnog dingen mist. Daarnaast zijn de apps niet altijd van een bijzondere kwaliteit. Soms heb je te maken met een slechte user interface, andere keren is de verbinding tussen app en babyunit slecht. Daarom worden beveiligingscamera’s als babyfoon als een goed alternatief gezien.

Babyfoon als beveiliging?

Natuurlijk is het ook mogelijk om de route andersom te bewandelen: je babyfoon als beveiligingscamera. Wanneer een dief een camera ziet, is deze eerder op zijn hoede. Een babyfoon wordt toch al snel als iets onschuldigs gezien. Het valt wel op, maar er wordt eerder gedacht: oh, dat is gek. Echter kan een babyfoon natuurlijk gewoon beelden opnemen en geluid opvangen. Je hoort dus meteen wanneer er iets aan de hand is en je kut hiervoor gepaste maatregelen nemen. Bovendien kunnen beelden opgenomen worden. Deze beelden kun je doorgeven aan de politie. Babyfoons kunnen deze als extra veiligheid ingezet worden. Echter wordt altijd aangeraden te kiezen voor standaard camera’s.

BabyBaby