Kies ik voor een babyfoon met of zonder camera?

Babyfoon Expert

babyfoon met of zonder camera

Babyfoons zijn er in allerlei varianten. Diverse functies zijn op de ene babyfoon wel aanwezig en op de andere niet. Zo zijn er bijvoorbeeld babyfoons die je in staat stellen om je kind van afstand gerust te stellen, als deze bijvoorbeeld moeilijk in slaap kan vallen. Een andere keuze die je dient te maken is of je voor een babyfoon met camera gaat of dat je kiest voor een babyfoon zonder camera. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Waarom zou je voor de één of de ander kiezen. Hieronder worden de argumenten en babyfoon voordelen voor je op een rijtje gezet. Direct de beste babyfoons vergelijken en/of kopen? Dit kan eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

Voordelen van een babyfoon zonder camera

Babyfoon met of zonder camera? hilips AVENT SCD560 DECT babyfoon

Een groot voordeel van babyfoons zonder camera is het feit dat dit goedkope varianten zijn. De prijs is altijd lager, maar desalniettemin hoeft dit niet per se te betekenen dat andere functies ontbreken. Zo zijn er genoeg babyfoons waarbij je alsnog van afstand je baby gerust kunt stellen via je eigen stem of middels een slaapliedje. Een camera is hiervoor geen vereiste. Bovendien is menig babyfoon met louter geluid geheel storingsvrij, bijvoorbeeld als ze gebruik maken van DECT of digitale communicatietechnieken. Daarnaast voelt een camera voor velen als een stap te ver. Het voelt te controleren. Hier heb je bij een babyfoon die alleen geluid detecteert geen last van.

Goed voor je gemoedsrust

Bovendien zorgt een babyfoon er voor dat je niet continu de trap op en af hoeft te lopen om te controleren of je baby wel goed slaapt en ook goed blijft slapen. Dit kost een hoop moeite, en vaak loop je ook nog eens voor niets. Dankzij een dure of goedkope babyfoon zonder camera weet je exact of je baby goed slaapt, en ook wanneer deze meer moeite heeft om in slaap te vallen. Hierop kun je gepaste maatregelen nemen. Als je een babyfoon hebt die je in staat stelt om van afstand je baby te kalmeren, hoef je helemaal weinig op en neer te lopen. Je baby zal beter slapen en jouw leven wordt een stuk makkelijker gemaakt. En dat is wel zo fijn voor nieuwe ouders.

Voordelen van een babyfoon met camera

Aan de hand van geluiden kun je een hoop afleiden, maar geluiden vertellen niet het gehele verhaal. Het visuele aspect ontbreekt nog. Tegenwoordig zijn er echter ook babyfoons met camera’s, zodat je ook altijd jouw baby kunt zien. Dit is meteen ook het grote voordeel van de beste babyfoons met camera: je ziet 24/7 jouw baby. Veel camera zijn ook nog eens voorzien van infrarood, zodat je ook over nachtzicht beschikt. Daarnaast kunnen camera’s behoorlijk flexibel zijn. Zo zijn er camera’s die in- en uitzoomen, maar er zijn ook camera’s die je geheel zelf kunt aansturen. Vaak kun je gebruik maken van een besparende modus die minder intensief is voor de accu van je babyfoon. In dat geval gaat het beeldscherm alleen aan als er geluid gedetecteerd wordt. Natuurlijk kun je altijd nog zelf het scherm aanzetten. Door de combinatie van geluid en beeld mis je niets meer.

Een babyfoon met camera plus bewegingsdetectie

Naast een babyfoon zonder camera of een beeldbabyfoon is het tevens mogelijk om een babyfoon met bewegingsdetectie aan te schaffen. Deze vorm van detectie is over het algemeen aanwezig op de meest geavanceerde babyfoons van dit moment. Zeker wanneer je voor het eerst een kindje hebt gekregen, is dit een spannende tijd. Het liefst zou je continu naast het bedje zitten om de baby te checken. Maar dit is niet vol te houden. Een bewegingsdetector detecteert of de baby beweegt. Beweegt deze een x aantal seconden in zijn geheel niet, dan gaat er een alarm af. Dit soort babyfoon geeft je net dat extra beetje gemoedsrust. Naast dure luxe modellen, zijn er uiteraard ook goedkope beeldbabyfoons te koop. Wil je weten hoe je de beste babyfoon voor jou kunt kiezen? Kijk dan eens bij onze koopgids.

BabyBaby