Babyfoon Expert

luvion babyfoons

Als je jouw baby optimaal wilt kunnen observeren tijdens het slapen, gebruik je een babyfoon van Luvion. Hierbij lopen de prijzen uiteen, van meer basic varianten tot aan de Luvion Grand Elite 3 Connect, met recht te bestempelen als de crème de la crème op het gebied van babyfoons. Luvion is ietwat duurder merk. Waar bijvoorbeeld de goedkoopste babyfoon uit het assortiment van Alecto iets meer dan 40 euro kost, kost de Luvion Easy (de goedkoopste variant) bijna 90 euro. Je betaalt dus iets meer, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Zo is elke Luvion babyfoon voorzien van een camera, zodat je naast het geluid ook visueel je baby in de gaten kunt houden. Dat geeft net dat extra beetje zekerheid. Wil je een Luvion babyfoon kopen? Ga dan direct naar de Nederlandse of Belgische webshop.

Over Luvion

Luvion valt te omschrijven als een specialist op het gebied van babyfoons met camera. Er is geen babyfoon zonder camera terug te vinden in het assortiment van dit merk. Een goed design is van belang, maar het voornaamste doel van deze producent is vooral het makkelijker maken van de levens van nieuwe ouders. Het krijgen van een baby is een intensieve tijd waarin je wel wat hulp kunt gebruiken. Babyfoons zijn een manier om dit voor elkaar te krijgen. Het van origine Nederlandse bedrijf is inmiddels ook internationaal doorgebroken.

Kenmerkend voor Luvion babyfoons

Luvion heeft zichzelf als doel gesteld om elke keer weer te vernieuwen als er een nieuw model babyfoon op de markt uitgebracht wordt. Daarom biedt elke variant van de Luvion babyfoon je net iets anders. Zo zijn er betaalbare varianten met iets minder functies, maar ook dure modellen waarbij alles er op en er aan zit. Wat al deze diverse babyfoons karakteriseert is de hoogwaardige kwaliteit van allen. De mooie designs, het gebruiksgemak en de hoge mate van functionaliteit vallen tevens meteen op aan een Luvion babyfoon. Het is om deze reden dat Luvion, sinds zijn oprichting in 2005, is uitgegroeid tot één van de meest gekozen merken onder de Nederlandse ouders.

Overzicht van de Luvion babyfoons

Zoals eerder al werd vermeld, valt Luvion op door zijn uitgebreide assortiment. Hierin vind je betaalbare varianten en topklasse modellen met alles er op en er aan. In tegenstelling tot andere merken, beschikt het basismodel van Luvion tevens over een camera. Er is dus geen babyfoon in het aanbod van dit merk dat niet over een camera beschikt. Zo heb je altijd meerdere manieren om je baby in de gaten te houden. Alleen geluid zegt immers ook niet altijd alles. Hieronder worden twee varianten uitgelicht. Ten eerste het basismodel: de Luvion Easy. Vervolgens gaan we dieper in op de topklasse variant: de Luvion Grand Elite 3 Connect camera babyfoon.

Basismodel: Luvion Easy

Voor iets minder dan 90 euro kan de Luvion Easy de jouwe zijn. Goedkopere varianten van andere modellen zijn goedkoper, maar deze beschikken veelal niet over een camerafunctie. Al met al is deze prijs dus uiterst betaalbaar voor een babyfoon met camera. Maar dit is niet het enige voordeel van deze Luvion babyfoon. Zo is er de VOX functie, waardoor je batterij minder snel leeg loopt. De babyfoon wordt alleen ingeschakeld wanneer er geluid te horen is. Bovendien kun je via de babyfoon terug praten tegen je baby’tje, waardoor je deze makkelijker gerust kunt stellen.

Afwerking en mogelijkheden

Aan het design kun je zien dat dit een ietwat statische babyfoon is. De camera kan niet draaien en dus ook niet aangestuurd worden. Je dient deze dus ergens te plaatsen waar je goed zicht hebt op je baby. Daarnaast is er de ouderunit. Deze ziet er uit als een traditionele babyfoon. Aan de hand van deze unit kun je jouw baby zien wanneer er geluid te detecteren valt, en hierop kun je tevens diverse instellingen maken. Denk aan volume en dergelijken. Ook de terugspreekfunctie is hierop terug te vinden. In totaal heeft deze babyfoon binnen een bereik van 50 meter en buitenshuis een bereik van ongeveer 300 meter.

Bediening en gebruik

Dankzij de VOX functie staat het beeld niet onnodig aan. Pas wanneer er geluid te bespeuren valt, zul je beeld zien. Zo kun je meteen zien wat er aan de hand is en welke stappen je moet ondernemen om je baby weer in slaap te krijgen. Middels de terugspreekfunctie kun je jouw baby geruststellen, zodat deze weer doorgaat met slapen. De babyfoon is ook ’s nachts te gebruiken, dankzij de infrarood functie van de camera. Let op: de limiet hiervan is 5 meter. Zet de babyunit dus dichtbij genoeg. Er is geen slaapliedfunctie aanwezig.

Belangrijkste kenmerken van de Luvion Easy

  • Communicatietechniek: digitaal
  • Bereik binnen het huis: 50 meter
  • Bereik buiten het huis: 300 meter
  • Camera: aanwezig
  • Stroomvoorziening: netstroom

Topklasse variant: Luvion Grand Elite 3 Connect

Wanneer je aan de prijs kunt zien dat iets de beste variant is binnen een assortiment, schept dit meteen hoge verwachtingen. De Luvion Grand Elite 3 Connect maakt deze waar. Dit is één van de beste babyfoons van dit moment. Alhoewel je gebruik kunt maken van Wi-Fi om de verbinding gaande te houden, is deze hier niet compleet afhankelijk van. Er wordt namelijk tevens gebruik gemaakt van LLHR technologie voor de digitale communicatietechniek. Zelfs zonder verbinding kun je jouw baby in de gaten houden.

Afwerking en mogelijkheden

Aan het design van een camera kun je meteen zien wat je er mee kunt. Door de vorm, die doet denken aan een webcam, zie je meteen dat je deze camera kunt draaien en kunt inzoomen. Zo kun je alles in de babykamer in de gaten houden. Eén van de meest bijzondere functies van deze babyfoon is dat je video’s kunt opnemen. Maar als je de babyfoon bekijkt, zul je zien dat er geen SD kaart aanwezig is. Dit klopt, want video’s kun je alleen via de app van de Luvion babyfoon bekijken.

Bediening en gebruik

Dankzij de combinatie van geluid en camera kun je alles bijhouden. Je mist het dus nooit wanneer jouw baby onrustig is of niet in slaap kan vallen. Je weet wanneer jouw baby je nodig heeft. Om de baby weer in slaap te krijgen, heb je de keuze: de terugspreekfunctie of de slaapliedfunctie. Deze babyfoon kun je tevens aansturen via de daarvoor bestemde app.

Belangrijkste kenmerken van de Luvion Grand Elite 3 Connect

  • Communicatietechniek: digitaal
  • Bereik binnen het huis: 50 meter
  • Bereik buiten het huis: 300 meter
  • Camera: aanwezig
  • Stroomvoorziening: netstroom

Babyfoon Expert

Over Babyfoon Expert

Babyfoonvergelijker.nl is de specialist op het gebied van babyfoons. Zoek je een luxe babyfoon waarmee je de baby kunt horen en zien, of een basis babyfoon waarmee je de baby kunt horen? Via ons kun je de beste babyfoon kopen die bij jouw wensen past!