Luvion Essential babyfoon met camera

Babyfoon Expert

Luvion Essential babyfoon met camera

De Luvion Essential camera babyfoon is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van babyfoon systemen. het model bevat alle gewenste functies van toonaangevende babyfoonsystemen in één enkel apparaat. Dankzij deze videobabyfoon kun je je baby of kinderen onbezorgd laten slapen of spelen in de kinderkamer. Je kunt je baby niet alleen horen, maar je kunt hem of haar ook duidelijk zien. Zelfs als het donker is. Met zijn 3,5 inch scherm (ca. 9 cm schermdiagonaal) heeft de Essential een van de grootste digitale videoschermen in de babyfoonsector. Je kunt het toestel eenvoudig overal mee naartoe nemen, want het bereik is maximaal 250 meter. Zo heb je altijd zicht op je kind. Bovendien is de ouderunit van glanzend kunststof zeer eenvoudig en begrijpelijk te hanteren.

Luvion Essential babyfoon met camera

Luvion Essential babyfoon met camera

Als je kind antwoordt, kun je met je baby praten via de ouderunit (intercomfunctie). Waar je ook bent, je kunt je kind tot rust brengen met het geluid van je stem of hem één van de 3 geïntegreerde slaapliedjes laten horen. Er kunnen maximaal vier extra camera’s worden aangesloten om andere kinderkamers in de gaten te houden. Of de bewaking van de afzonderlijke kamers wisselt dan automatisch om de paar seconden (8 seconden), of de ontvanger kan de bewaking van de afzonderlijke kinderkamers of camera’s op de bovenliggende eenheid handmatig aansturen. Je kunt ook de SCAN-functie gebruiken (de zogenaamde VOX-functie), die het basisstation alleen activeert als er geluiden in de kamer zijn. De babyfoon informeert de ouders wanneer de baby huilt, zelfs als het geluid en het beeld zijn uitgeschakeld.

Voordelen Luvion Essential

  • Goede beeldkwaliteit, zelfs met ontbrekende lichtbron
  • Handige extra’s (bijv. temperatuursensor, intercomsysteem)
  • De camera kan op afstand worden gedraaid en gekanteld
  • Koppeling met maximaal vier camera’s mogelijk

Nadelen Luvion Essential

  • Bereik in vrij veld en huis blijft onder het gemiddelde
  • Lichte ruis in de transmissiemodus
  • De camera kan slechts kortstondig in de batterijmodus worden gebruikt
  • Stroomvoorziening van de baby-unit alleen via de netaansluiting

Stroomvoorziening

Deze babyfoon van Luvion voedt zijn functies via het lichtnet of de batterij – een aanbeveling voor ouders die de voorkeur geven aan flexibel of mobiel gebruik van hun babyfoon. Je kunt echter niet voorbijgaan aan de batterij die redelijk snel weer opgeladen moet worden.

Beeld & Geluid kwaliteit

Een groot display, een afstandsbediening en een goede nachtzicht zijn ongetwijfeld een stimulans om de babyfoon te kopen. Luvion vertrouwt op gedetailleerde kleurenfoto’s en een digitale zoom, en het display springt ook op als dat nodig is – met andere woorden, alleen als er een ruis is. Dit minimaliseert de stralingssterkte en zorgt ervoor dat de batterij niet al te snel leegloopt.

Functies

Luvion prijst zijn babyfoon met een breed scala aan functies, vooral met het oog op de koppeling met maximaal vier camera’s voor de bewaking van broers en zussen. De slaapliedjes zijn een leuke toevoeging en de intercomfunctie presteert naar behoren. Het model is dan ook een van de goedkoopste beeldbabyfoons van dit moment.

Bedieningsfuncties

In principe worden je bij de Luvion Essential alle belangrijke besturingsfuncties aangeboden, maar twee ervan vallen op. De batterijwaarschuwing bereikt je ruim voordat de batterij leeg is. Aan de andere kant is er nog een functie met een temperatuursensor, die ouders verrassend vaak als onmisbaar beschouwen voor een uitgebreide babycontrole. Ben je op zoek naar een babyfoon met een luxere uitstraling welke in ieder interieur past? Dan is er een nieuwe variant op de markt, te weten de Luvion Essential Limited Edition!