Luvion Prestige Touch 2 babyfoon met camera

Babyfoon Expert

Luvion Prestige Touch 2 babyfoon met camera

Deze beeldbabyfoon is uitgerust met een breed scala aan functies om het apparaat praktisch en handig te maken. Het apparaat blinkt uit in kristalheldere beeldkwaliteit en een indrukwekkende digitale geluidskwaliteit. Hierdoor heb je de ultieme gemoedsrust je je als ouder graag wilt hebben. Met de Luvion Prestige Touch 2 camera babyfoon is het mogelijk een extra camera toe te voegen indien je dit graag wilt. 

Camera van de Luvion Prestige Touch 2

Luvion Prestige Touch 2 babyfoon met cameraPan- en kantelfuncties bedien je eenvoudig op afstand, zodat je je kind in de gaten kunt houden, of het nu slaapt of speelt. Deze functie beiden je eenvoudig en snel vanaf de grote 7 inch touchscreen monitor. De camera van de Luvion babymonitor heeft een 2-weg talkback functie. Daarnaast zijn er 4 individuele slaapliedjes die je helpen om je baby te kalmeren van overal in het huis. Ook waarschuwt de meegeleverde VOX-functie je wanneer de camera een geluid detecteert. Deze geeft vervolgens een visuele waarschuwing via ingebouwde ledlampjes op de ouderunit, zodat je nooit iets mist.

Deze Luvion Prestige Touch 2 babyfoon met camera kan tot 4 extra camera’s tegelijk ondersteunen met een gesplitst scherm / vier schermen. Zo is het mogelijk om via je ouderunit meerdere kamers tegelijk te monitoren. Daarbij ondersteunt elke camera infrarood nachtzicht en kamertemperatuurbewaking om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. De babyunit met geïntegreerde camera is op diverse manier te plaatsen. Je bevestigt deze op de muur of zet hem neer om jou het best mogelijke uitzicht op je baby te geven.

LCD kleurenscherm

Dankzij het 7-inch LCD kleurendisplay op de ontvanger en de mogelijkheid om tot vier camera’s tegelijk aan te sluiten, is de Luvion Prestige Touch 2 video babyfoon bijzonder geschikt om meerdere baby’s en/of kinderen te volgen. Een beeldschermdiagonaal van iets minder dan 17,8 centimeter is dus beschikbaar om elke beweging, hoe klein ook, in de gaten te houden. Met behulp van de geïntegreerde infraroodsensoren past de camera zich automatisch aan de gegeven lichtomstandigheden aan. Ook zendt hij zowel overdag als ’s nachts uit. En vind je het beeld op de draagbare monitor nog steeds te klein? Dan kun je de beelden direct op de TV afspelen. Tevens is er een mogelijkheid om de beelden op te slaan op een apart verkrijgbare SD-kaart.

Sterke en zwakke punten van de Touch 2 babyfoon

De camera zelf bedien je gemakkelijk via het touch-display van de ouderunit. Het scherm is zowel verticaal of horizontaal te kantelen voor als de kleine teveel beweegt. De dubbele optische zoom daarentegen is meer een gimmick. Als de baby eindelijk rustig slaapt, kan het scherm volledig worden uitgeschakeld. Zo voorkom je dat de batterij te snel leeg loopt. Op deze manier wordt alleen het geluid permanent doorgegeven. Het toestel werkt dan als een gewone audio babyfoon (ook wel analoge babyfoon genoemd). Gelukkig is het volume instelbaar en wordt gedetecteerd geluid ook aangegeven door een LED-lichtbalk.

De Luvion Prestige Touch 2 is een zogeheten VOX babyfoon. Als alternatief zorgt de VOX-spraakactivering ervoor dat een beeld alleen wordt uitgezonden als er geluiden worden geregistreerd. Is het stil in de kinderkamer, dan blijft het scherm zwart. Wordt het kind tussendoor wakker? Dan helpt het spelen van de drie slaapliedjes hem misschien om terug te keren naar dromenland. Bovendien kunnen papa en mama de intercomfunctie in Full HD Sound gebruiken om het huilende kind tot rust te brengen.

Luvion Prestige Touch 2 babyfoon eigenschappen

  • Extra camera wordt aangesloten op je Luvion Prestige Touch 2 beeldbabyfoon
  • Draai- en kantelfunctie op afstand bedienbaar
  • VOX-functie om je te waarschuwen voor eender welk geluid, vergezeld van visuele ruisindicator-LED’s die je waarschuwen bij gedetecteerd geluid
  • 2-weg talkback en 5 geïntegreerde slaapliedjes om je baby te helpen kalmeren en te ontspannen
  • Extra camera kan aan de muur of staand worden gemonteerd voor optimale kijkhoeken

Luvion Prestige Touch 2 – Conclusie

Het bereik van ongeveer 300 meter onder optimale omstandigheden is bij de best verkocht babyfoons met camera gebruikelijk. Ook deze camera babyfoon lijkt zeer goede resultaten te bereiken. De iets slechtere prestaties van de batterij in vergelijking concurrerende babyfoons nemen we voor lief. Al met al is dit kleine punt van kritiek wat ons betreft zeker geen reden om deze babyfoon niet te kopen.