Medisana Smart Baby Monitor

Babyfoon Expert

Medisana Smart Baby Monitor babyfoon

In september 2012 heeft Medisana, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten, een stap gezet in de richting van mobiele babymonitoring met de Medisana Smart Baby Monitor babyfoon. Met behulp van PC en Mac en iOS- en Android-apparaten kan de babykamer van overal gemakkelijk worden bewaakt via WLAN of mobiel internet, zowel akoestisch als met de camera. De Medisana Smart Baby Monitor babyfoon met camera biedt een breed scala aan extra functies, zoals video-opname of een geluids- en bewegingsgestuurde alarmfunctie. Afhankelijk van het besturingssysteem kunnen deze functies echter variëren. Vergeleken met andere babymonitoren bevindt de Medisana Smart Baby Monitor videobabyfoon zich in het middensegment van de prijs.

Eerste indruk van de Medisana Smart Baby Monitor

De veilig verpakte verpakking bevat de baby-unit met een bijbehorende voedingseenheid en een externe antenne. Voor de montage worden een aparte wandhouder en twee bevestigingsschroeven en twee pluggen meegeleverd. Een netwerkkabel voor de aansluiting van de babyunit op de router is ook inbegrepen voor de inbedrijfstelling. Het vakmanschap van de babyunit maakt een zeer goede indruk op ons en de gebruiksaanwijzing is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.

Inbedrijfstelling

Voor de eerste ingebruikname dient de aparte antenne op de babyunit te worden aangesloten en deze met de meegeleverde netwerkkabel op de router aangesloten. Tegelijkertijd moet de babyunit op de voeding worden aangesloten. Afhankelijk van het feit of je vervolgens een iOS- of Android-apparaat of een PC of Mac als basisapparaat gebruikt, variëren de verdere stappen voor de installatie van de app of de software en de verdere inbedrijfstelling. Deze worden echter in detail beschreven in de gebruikershandleiding.

Verschillende functies

Op het eerste gezicht lijken de gebruiksaanwijzingen de inbedrijfstelling een beetje ingewikkeld. Maar de instructies in de handleiding en die van de app zijn heel duidelijk. Het kostte de monitor een paar minuten om de app te vinden, maar de monitor kon worden gebruikt zonder verbinding met de router. De interface van de babyfoon app is zeer overzichtelijk en kan intuïtief worden gebruikt. Na een korte test hebben we alle andere functies kunnen testen. Niet zo overtuigend is de geluidsoverdracht. Het geluid werd ontvangen op de “parent unit” met een vertraging van ongeveer 5 seconden en we vonden de kwaliteit ook niet erg goed. Hoewel de microfoongevoeligheid niet instelbaar is, reageert deze betrouwbaar op stille geluiden.

Bediening

De Medisana Smart Baby Monitor babyfoon heeft een goede camera. Bij daglicht zijn de kleuren op het display wat mat, maar we hebben details kunnen zien. De camera van de babyfoon kan via het touchscreen in alle richtingen worden gedraaid. Helaas reageert de camera ook wat trager op de bediening via het touchscreen. Als je je vinger iets te snel beweegt, komt het vaak voor dat de camera al te ver is gedraaid. Maar dit is geen probleem met langzame bewegingen.

Overige kenmerken van de babyfoon

Medisana Smart Baby MonitorVoor overdracht binnenshuis moeten de videobabyfoon en je toestel waar je deze mee bedient (smartphone, tablet) op hetzelfde WLAN zijn aangesloten. Als je het van buitenaf wilt gebruiken, moet je gebruik maken van het mobiele internet. Hiervoor moeten eerst enkele instellingen op de router worden gemaakt, die in de gebruikershandleiding worden uitgelegd. De verbinding wordt bij deze babyfoon met app bediening ongestoord tot stand gebracht. Zoals reeds vermeld, worden geluiden en videobeelden met een kleine vertraging verstuurd. De Medisana Smart Baby Monitor babyfoon biedt een aantal extra functies die variëren afhankelijk van de aanbieder van het apparaat dat als ouderunit fungeert. Elke app en ook de software hebben een geluids- en bewegingsgestuurde alarmfunctie die ouders via een pop-upbericht waarschuwt voor sterke bewegingen of harde geluiden. De “Snapshot”-functie maakt het mogelijk om speciale momenten vast te leggen door de camera. Daarnaast maakt de Android-versie het mogelijk om video’s op te nemen met een maximale lengte van 120 seconden. Bovendien kunnen tot acht camera’s via één app worden aangestuurd.