Motorola MBP-36S babyfoon met camera

Babyfoon Expert

Motorola MBP-36S babyfoon met camera

De Motorola MBP-36S belooft de luxe van een video babyfoon om op elk moment je slapende kinderen te kunnen kijken zonder de kinderkamer te hoeven betreden. De combinatie van camera en ouderunit met een 3,5 inch LCD-kleurendisplay en aanraakbediening maakt het mogelijk om de kleine indien nodig overal te bewaken. Zelfs ’s nachts. Acht ingebouwde infrarooddioden, die in het donker automatisch geactiveerd worden, zijn hiervoor verantwoordelijk. Hoewel de beeldkwaliteit vervolgens per seconde iets afneemt door een verkorte beeldreeks, wordt deze door de meeste gebruikers nog steeds als uitstekend omschreven.

Motorola MBP-36S babyfoon met camera

Motorola MBP-36S babyfoon met cameraDe Motorola MBP-36S babyfoon met camera is vervaardigd in hoge kwaliteit. Het zendbereik van deze apparaten is uitstekend. Ook de beeldkwaliteit laat niets te wensen over. De beeldbabyfoon is daarom zeker de moeite waard. Motorola heeft een bijzonder groot productassortiment op het gebied van babymonitoren met camera. Natuurlijk heeft het bedrijf ook enkele modellen zonder camera in het programma. Naar onze mening zijn de modellen met camera aan te bevelen indien je graag visueel in contact blijft met je kind. Het is namelijk zeer geruststellend om je kind te kunnen zien.

Goede transmissiekwaliteit, maar geen echte Eco-modus

Het is mogelijk om middels de ouder-unit de camera op afstand te bedienen. Functies zoals kantelen, pannen en zoomen zijn op deze Motorola babyfoon beschikbaar. Zodoende bekijk je je kind tot in detail. Ook de geluidskwaliteit van de speelbare slaapliedjes en de intercomfunctie is overtuigend. Dankzij de FHSS-technologie hoef je je geen zorgen te maken over interferentie met andere radioapparaten, want er is altijd een kanaal beschikbaar.

Aan de andere kant is de levensduur van de batterij van het van de ouder unit nogal teleurstellend. De ingebouwde batterij gaat gemiddeld slechts ongeveer drie uur mee en dan moet het apparaat op een stroombron worden aangesloten. Dit kan zeker worden toegeschreven aan de niet-bestaande Vox-modus. Hoewel het display na een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld – en helaas pas na een druk op de knop weer wordt ingeschakeld – blijft de geluidsoverdracht constant. Dit kost niet alleen onnodig veel energie (stroom), maar stelt ook het kind en de ouders bloot aan permanente straling, omdat de transmissie niet onderbroken wordt. Een echte Eco-modus zou in dit geval zin zijn geweest.

Middelmatige prijs-kwaliteitsverhouding

Naar onze mening wegen functies zoals de op afstand bestuurbare camera niet op tegen de nadelen. Kijken we naar de redelijk hoge prijs in combinatie met de aanwezige functies, dan zijn er betere apparaten op de markt.