Motorola MBP-8 babyfoon

Babyfoon Expert

Motorola MBP-8 babyfoon zonder camera

De Motorola MBP-8 babyfoon volgt een interessant concept: in plaats van batterijen of een externe voeding met een vervelende kabel te gebruiken, steek je de babyfoon gewoon rechtstreeks in het stopcontact. Er is geen vloeroppervlak nodig waar het apparaat veilig kan staan of buiten het bereik van nieuwsgierige kinderen ligt.

Signaal & bereik van de Motorola MBP-8 babyfoon

Het Motorola-signaal is grotendeels constant en de verbinding wordt in seconden tot stand gebracht. Als de verbinding wordt onderbroken, raden we je aan om de ontvanger los te koppelen van de stroomtoevoer en opnieuw aan te sluiten. Helaas is mobiliteit is geen sterk van dit model baby monitor. Zowel de ouder- als de babyunit moeten direct in een stopcontact of aan het uiteinde van een verlengsnoer worden gestoken. Deze Motorola babyfoon werkt namelijk niet op batterijen, dus het is slechts in beperkte mate mogelijk om het apparaat mee te nemen naar plekken zonder een stroomvoorziening in de nabijheid.

Beeld & geluid

Dankzij de DECT-technologie komt de geluidskwaliteit dicht in de buurt van die van een draadloze telefoon. Hierdoor kun je gemakkelijk horen of het kind hard ademt of echt wakker is en ouderlijke zorg nodig heeft. De gevoeligheid van de microfoon is vooraf ingesteld en is niet te wijzigen. Alleen het volume van de ouder unit kan worden aangepast, maar sommige gebruikers vinden het volume zelfs op het hoogste niveau te laag. Wat wel super goed werkt, is dat de zender niet zo snel aanspringt bij het passeren van auto’s of andere geluiden.

Bedieningsfuncties

Motorola MBP-8 babyfoon

Het model blinkt niet uit met een schat aan functies, maar er klinkt een duidelijk hoorbaar signaal wanneer de verbinding wordt verbroken. De geluidsniveaumeter met lichtjes geeft een signaal om om de veiligheid van het kind te garanderen, zelfs in lawaaierige omgevingen. Een kleine tekortkoming: de status-LED is bij daglicht nauwelijks zichtbaar. Met deze goedkope babyfoon zonder camera is een volledig permanente monitoring echter nauwelijks mogelijk. Dit omdat het toestel niet werkt op batterijen. Het apparaat is daarentegen uitstekend geschikt om het kind in de gaten te houden wanneer je ’s avonds comfortabel op de bank zit. De DECT-transmissietechnologie, die zorgt voor een uitstekende transmissiekwaliteit, draagt hier zeker toe bij.

Dect-straling

Men moet zich er echter ook van bewust zijn dat dezelfde radiotechnologie wordt gebruikt als voor draadloze telefoons. Zorg er dus in ieder geval voor dat het de Motorola MBP-8 babyfoon is aangesloten op een stopcontact dat zich niet in de onmiddellijke nabijheid van het hoofd van het kind bevindt. Voorzichtigheid is beter, vooral als het gaat om onze kinderen.

Goede geluidsdetectie, lage prijs

Het aansluiten van de Motorola MBP-8 babyfoon op een verder weg gelegen stopcontact is geen probleem. De MBP-8 babyfoon van Motorola reageert betrouwbaar en maakt zelfs zeer nauwkeurig onderscheid tussen hardnekkige geluidsbronnen (zoals een vaatwasser die aan staat). We bevelen deze babyfoon dus zeker aan. In ruil daarvoor moet je het zonder intercomfunctie, beeldbewaking of temperatuurmeting stellen. Zijn dit overbodige functies voor jou en vind je het niet erg om afhankelijk te zijn van een stopcontact? Dan is de MBP-8 is een goede babyfoon zonder toeters en bellen.

Voordelen Motorola MBP-8 babyfoon

  • Negeert omgevingsgeluiden zoals passerende voertuigen
  • Ook verkrijgbaar met twee ouderunits
  • Voordelig

Nadelen Motorola MBP-8 babyfoon

  • Geen mobiele ouderunit
  • Maximumvolume te laag
  • Slecht drukpunt van de toetsen