Motorola MBP-855 CONNECT Dual mode babyfoon

Babyfoon Expert

Motorola MBP-855 CONNECT Dual mode babyfoon

De Motorola MBP855 Connect is een 5.0″ Wi-Fi camera babyfoon waarmee je een oogje in het zeil kunt houden op je compatibele smartphone, tablet of computer van overal in de wereld. De Hubble App geeft je geluids-, bewegings- en temperatuurwaarschuwingen op je compatibele monitor. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt. Daarnaast zorgt de externe zoom camera ervoor dat je altijd een perfect zicht hebt op je kind. Kristalheldere communicatie in twee richtingen zorgt ervoor dat je onderweg met je kind kunt communiceren. Met de Motorola MBP855 Connect, kun je je kind goed in de gaten houden.
Goed om te weten is dat de Stargrip ook is inbegrepen. Dit is een flexibele 3-armige bevestiging die met behulp van een schroefverbinding aan de babyfooncamera kan worden bevestigd. Zo kan de camera volledig vrij en flexibel worden gemonteerd, precies waar nodig.

Beschrijving en kenmerken Motorola MBP-855 babyfoon

Motorola MBP-855 CONNECT Wifi babyfoon met cameraVoor veel mensen kan de Motorola MBP-855 Connect de ideale en misschien wel beste beeldbabyfoon zijn. Dat komt niet door zijn prestaties, maar eerder door zijn zeer oudergerichte functies. Ten eerste krijg je bij de MBP-855 Connect uiteraard een handheld monitor. Veel babyfoons hebben zo’n apparaat, maar het toestel biedt ook een smartphone-app, die we later zullen bespreken. Deze camera babyfoon geeft je dus in essentie het beste van twee werelden. De handheld monitor is zo groot als een grote smartphone, en biedt een video- en audio feed, pan- en kantelbediening en de mogelijkheid om te spreken via de baby-camera.

Een van de meest unieke eigenschappen van dit apparaat is dat het je in staat stelt om het scherm uit te schakelen terwijl je nog steeds naar audio luistert. Dit is echt een enorm voordeel voor ouders. En wat je echt wilt is een audiomonitor. En ja, je zou een speciale audiomonitor kunnen kopen zonder videomogelijkheden. Maar dan is er niet veel dat je kunt doen behalve de kamer in rennen als je je kind hoort huilen. Deze babyfoon met camera van Motorola is ideaal in deze situatie. Dit omdat je de video tijdelijk kunt aanzetten om in te checken op je baby zonder je eigen bed, bank of stoel te verlaten.

Functies van de Motorola MBP-855 beeldbabyfoon

Een tweede belangrijke eigenschap van de Motorola beeldbabyfoon is dat naast de handheld monitor met ingebouwde batterij, de camera op een accu werkt. De batterij werkt tot 3 uur. Het kan bijvoorbeeld erg handig zijn om snel een dutje te doen buiten de wieg, of om de speeltijd te controleren. Merk op dat het toestel twee identieke laders bevat, één voor de camera en één voor de monitor.

Temperatuur monitor

Daarnaast heeft de Motorola MBP-855 Connect wifi babyfoon een temperatuur monitor. Dit is erg handig om ervoor te zorgen dat de slaapomgeving van je baby comfortabel is. Hoewel sommige ouders een kamerthermometer op het dressoir in de kinderkamer hebben staan, biedt een temperatuurmeting via de draagbare monitor of smartphone app een extra niveau van comfort. Vooral in het midden van de winter of op het hoogtepunt van de zomer, wanneer de binnentemperaturen sterk kunnen schommelen en sterk kunnen variëren van kamer tot kamer.

Een andere interessante functie is de mogelijkheid om vijf verschillende slaapliedjes op afstand aan te zetten om je kind tot rust te brengen. Elke selectie is een pseudo-klassieke melodie en bestaat voornamelijk uit piano-instrumenten. Ideaal om je kind hiermee te kalmeren.

Star Grip op de Motorola MBP-855 Connect

Tot slot krijg je wat de fabrikant noemt een “StarGrip” in de doos. Hiermee kun je de camera in wezen aan een paal, reling of zelfs een deurknop monteren. De handleiding waarschuwt ouders er specifiek voor om de camera niet aan een wieg te bevestigen, vanwege het gevaar van wurging. We laten het aan de ouders over om zelf te bepalen waar ze de camera monteren, hoewel het monteren van de camera te dicht in de buurt van kinderen geen goed idee is.

Zoals we al hebben aangegeven is er ook een smartphone-app om de camera op afstand te kunnen monitoren. Deze app heet “Hubble Home” en stelt je in staat om veel van de functies van de handheld monitor te dupliceren, met het extra voordeel dat je op afstand kunt werken.

Motorola MBP-855 babyfoon specificaties

 • Draadloze technologie: 2,4 GHz FHSS (lokaal toezicht)
 • Wi-Fi-connectiviteit (bewaking op afstand) | Bewaking op afstand via smartphone, tablet, laptop en computer (compatibel met Android- en iOS-systemen)
 • Versleuteld transmissiesignaal
 • Eco-modus
 • 5,0″ kleurendisplay
 • Videostreaming in HD (720p) op afstand
 • Bereik tot 300m
 • Infrarood nachtzicht
 • Zeer gevoelige microfoon
 • Volumecontrole
 • Visuele volume-indicator
 • Geluids-, bewegings- en temperatuurbewaking en meldingen
 • 2-weg communicatie
 • Inzoom camera: pan, schuine stand & zoom
 • Camera met geïntegreerde oplaadbare batterij
 • 5 slaapliedjes
 • Handmatige video-opname & snapshot
 • Werkt met Hubble-App