Nabby babyfoon

Babyfoon Expert

Nabby babyfoon zonder camera

De Nabby babyfoon is ontwikkeld en geproduceerd door een Deens startend bedrijf in Denemarken en zal begin 2014 op de markt beschikbaar zijn. De babyfoon wordt gebruikt via een app op de smartphone of tablet en werkt via een speciale Bluetooth lange afstand verbinding. Hierdoor is een internetverbinding niet nodig. Deze zender is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten. In termen van prijs, classificeren we het momenteel in het hogere segment. De Nabby babyfoon behoort tot de akoestische babyfoonklasse, d.w.z. de geluiden van je kind worden via de zender naar je smartphone of tablet verzonden. Het apparaat heeft echter geen optische geluidsniveau-indicator, zoals bij veel klassieke babyfoons het geval is..Bovendien zorgt het toestel voor een volledige bescherming tegen afluisteren en interferentie van radio- of andere babyfoons. Een van de leukste en beste babyfoon ontvangers van dit moment!

Eerste indruk van de Nabby Babyfoon

Nabby babyfoonNaast de Nabby babyfoon, die er qua vorm en grootte uitziet als een plat ei, is er bij de levering ook een Micro-USB-stick voor het opladen van de batterij en een polsbandje inbegrepen. Het model wordt geleverd in een mooie, hoogwaardige opbergdoos. Afgezien van een soort snelstartgids met enkele foto’s, is er geen handleiding bij de levering inbegrepen. Daarom moesten we eerst precies weten welke functies de Nabby precies te bieden heeft. Hetzij aan de achterkant van de verpakking, hetzij via een korte zoektocht op het internet. Deze kleine zender is echt heel klein en handig en kan overal mee naartoe genomen worden vanwege zijn compact formaat. Gewoon in je broekzak stoppen en je bent klaar! Na een 1 uur durende oplaadbeurt heeft het toestel een duizelingwekkende 70 uur batterijvermogen.

Inbedrijfstelling van de Nabby Babyfoon

Het opstarten van de babyfoon met app en de installatie van de app waren eenvoudig en snel. Hier hoeven geen batterijen te worden geplaatst, omdat de batterij al in de Nabby babyfoon is geïntegreerd. Deze kan in slechts een uur tijd volledig worden opgeladen met behulp van een USB-micro-kabel. Om te beginnen met baby monitoring, moesten we eerst de app downloaden, openen en de kleine Nabby aanzetten. Hierna zocht de ontvanger automatisch naar de zender. Het installeren van de app was kinderspel. Alleen de aan/uit-knop op de Nabby kan in het begin over het hoofd worden gezien. Om het te bedienen moet je deze ook behoorlijk diep indrukken. Nadat de twee eenheden het verbindingsproces waren gestart, kon de babyfoon na ongeveer 6 seconden worden gebruikt voor baby-monitoring.

Nabby Babyfoon functies

In onze praktijktest hebben we de babyfoon van Nabby nauwkeurig bekeken op het gebied van bereik, geluidskwaliteit en andere belangrijke criteria. Dat de zender geen andere knoppen heeft dan de ingebouwde aan/uit-knop was in eerste instantie een beetje ongebruikelijk voor ons. De Nabby maakt het echter nog gebruiksvriendelijker, omdat het niet mogelijk is om het verkeerd te gebruiken.

Werking van de app

Allereerst moet de app die we met een iPad hebben getest een beetje beschreven worden. Enerzijds kunnen ouders de microfoongevoeligheid individueel aanpassen. Anderzijds kun je de naam van de Nabby wijzigen als er meerdere apparaten worden gebruikt. Hierbij is het echter belangrijk dat de zender slechts op één ontvanger tegelijk kan worden aangesloten. Parallelle bewaking via twee smartphones is daarom niet mogelijk. Als de baby rustig slaapt, toont het display aanvankelijk een groen gezicht van een tevreden slapende baby. Zodra het kind echter begint te huilen, toont de app een rood, schreeuwend babygezicht. Het model biedt geen optische geluidsbelastingsindicator die aangeeft hoe hard de baby momenteel huilt.

Nabby Babyfoon praktische test

In termen van microfoongevoeligheid en zendvolume heeft de Nabby babyfoon goede resultaten in onze test laten zien. Opgemerkt moet worden dat de baby alleen gehoord kan worden als het gespecificeerde gevoeligheidsniveau wordt overschreden. Als je baby stil is, blijft de ontvanger volledig stil. De gevoeligheid van de geluidsoverdracht stel je in van “laag” tot “hoog”. Op het hoogste niveau reageerde de babyfoon betrouwbaar, zelfs op bij zachte geluiden. We raden echter niet aan om het op het laagste niveau te zetten, aangezien de babyfoon alleen reageerde wanneer onze “testbaby” meer dan twee minuten lang flink schreeuwde.

Het volume van de uitgezonden geluiden kan alleen worden aangepast op de smartphone of tablet, waarbij het huilen van de baby goed hoorbaar is op een normaal volume. Zelfs een zacht gejammer is nog steeds op het hardste niveau te horen, mits de transmissie dat toelaat. De Nabby audiobabyfoon gebruikt overigens een speciale langeafstands Bluetooth zender met een bereik tot 340 meter.