Philips Avent SCD506/01 babyfoon

Babyfoon Expert

Philips Avent SCD506/01 babyfoon zonder camera

De Philips Avent SCD506/01 babyfoon zonder camera is de perfecte keuze voor mensen die het zonder allround monitoring met behulp van een beeld- en bewegingssensor kunnen stellen. Het toestel is vooral geschikt voor ouders die tevreden zijn met een zuivere geluidsoverdracht vanuit de kinderkamer. De geluidsoverdracht vind plaats via een akoestisch en optisch signaal dankzij de gekleurde LED’s op de ontvanger. Deze nagenoeg storingsvrije DECT-babyfoon is een bijzonder nuttig hulpmiddel bij de controle van jonge en oudere kinderen.

Bereik & werking

Philips geeft een binnen bereik van ongeveer 50 meter aan. Het gebruik van deze Philips baby monitor is erg eenvoudig. Zowel de zender- als ontvanger unit is met een kabel of oplaadbare batterij te gebruiken. De babyfoon reageert met een kleine vertraging op de geluiden in de kinderkamer. Wel zendt het toestel vervolgens een kristalhelder signaal uit dankzij de DECT technologie. Het maximale volume van de ouderunit is wat laag. De microfoongevoeligheid is instelbaar. We zien echter nauwelijks verschil optreden tussen de maximale en minimale gevoeligheid. Het nachtlampje en de slaapliedjes zijn mooie extra’s. Enig nadeel is dat deze niet op afstand via de ouderunit kunnen worden bediend.

Sterke en zwakke punten

Philips Avent SCD506/01 babyfoon zonder camera

Bijzondere nadruk wordt gelegd op de kwaliteit van de uitgezonden geluiden. Het geluid van de mobiele ontvanger en de stemmen van vaders en moeders, die via een geïntegreerd intercomsysteem naar het babygedeelte kunnen worden gestuurd, zijn goed. Het feit dat de slaapliedjes en het nachtlampje alleen via de babyunit kunnen worden geselecteerd is jammer. Je wilt met een babyfoon graag van afstand je kindje kunnen kalmeren, in plaats van de kamer binnen te lopen om een ander liedje te selecteren. Op deze manier loop je de kans dat je baby weer extra alert wordt en het langer duurt voordat deze in slaap valt.

Anderzijds is de selecteerbare Eco-modus een positieve eigenschap. Met ingeschakelde Eco-modus komt er alleen een verbinding tussen zender en ontvanger tot stand wanneer het geluidsniveau in de kamer hoog genoeg is. Dit zorgt niet alleen voor een batterij die langer meegaat, maar vermindert ook de stralingsbelasting voor kind en ouders. De microfoon is echter niet extreem gevoelig, zelfs niet in de continue zendmodus. Dit kan betekenen dat niet elk huiltje van het kind wordt opgemerkt. Een ander nadeel is dat de waarschuwing dat de accu bijna leeg is. Er wordt slechts zeer kort een signaal wordt gegeven voordat het apparaat zichzelf uitschakelt

Conclusie

De Philips Avent SCD506/01 babyfoon zonder camera is nog steeds een van de meest betaalbare Philips Avent babyfoons. Daarom moet deze babyfoon waarschijnlijk leven met de bovengenoemde lijst van “nadelen”. Meer dan de helft van de bestaande klanten beoordeelt het apparaat echter nog steeds als “zeer goed” en beveelt het aan bij anderen.

Voordelen Philips Avent SCD506/01

  • Hoge flexibiliteit dankzij de net- en batterijwerking
  • Goed geluid
  • Energiebesparende ECO-modus

Nadelen Philips Avent SCD506/01

  • Vervelende aan/uit-toontjes
  • Microfoongevoeligheid niet erg fijn instelbaar
  • Geluidsweergave te laag
  • Niet erg stabiele baby-eenheid