Philips Avent SCD580/00 babyfoon

Babyfoon Expert

Philips Avent SCD580/00 babyfoon zonder camera

Veiligheid en welzijn voor jou en je baby. De Philips AVENT SCD580/00 babyfoon biedt totale veiligheid en comfort voor jou en je baby met de meest betrouwbare combinatie van kalmerende functies. Je baby zal genieten van de sterrenhemel projectie! Luister naar elke giechel, gekir en hik. DECT technologie zorgt voor een hoge kwaliteit en kristalhelder geluid, zodat je je baby altijd kunt horen. Dankzij de DECT-technologie kan een storingsvrije overdracht van andere zenders, zoals babymonitoren, draadloze telefoons en mobiele telefoons, worden gegarandeerd. De gegevensversleuteling zorgt voor een veilige privéverbinding, zodat alleen jij je baby kunt horen. Daarnaast geven 5 Ledlampjes het geluidsniveau in de kamer van je baby aan, zelfs wanneer het moederapparaat is uitgeschakeld.

Philips Avent SCD580/00 kenmerkenPhilips Avent SCD580/00 babyfoon

 • Absoluut storingsvrij voor een dankzij de DECT-technologie
 • Dynamische energiebesparende Smart ECO-modus
 •  5 LED’s voor geluidsindicatie
 •  330 meter bereik buitenshuis
 •  Oplaadstation voor het opladen van de ouderunit
 •  Sterrenhemelprojector, nachtlampje en MP3 plug & play voor slaapliedjes
 •  Intercomfunctie
 •  Bewaak vochtigheid en temperatuur in de kinderkamer

Batterij

Dankzij de kleine, oplaadbare ouderunit ben je tot 18 uur lang draadloos bereikbaar tot de volgende keer opladen. Een laadstation stelt je in staat om de ouderunit gemakkelijk op te laden. Voor de veiligheid van je baby geeft de Philips Avent babyfoon een waarschuwingssignaal als de batterij bijna leeg is of als er geen ontvangst meer is.

Eco modus

De unieke Smart ECO-modus verlengt de levensduur van de batterij en vermindert het zendvermogen. Als je het apparaat in de buurt van je baby zet, heb je minder stroom nodig. En wanneer je overschakelt naar de ECO Max modus, maakt het apparaat alleen een verbinding als de baby een geluid maakt.

Slaapliedjes en sterren

Kalmeer je baby zachtjes met je zelfgekozen liedje en een warme gloed van nachtlicht en sterrenhemelprojectie. Met MP3-Plug and Play kun je nummers die je hebt geselecteerd, afspelen. Met je persoonlijke muziek in de kinderkamer kun je je kindje snel in slaap wiegen. De communicatie is daarentegen ook goed over meerdere verdiepingen en door betonnen muren. Het is in dit verband niet nodig om bang te zijn voor verbindingsverliezen.

Stroomvoorziening

Deze Philips babyfoon is een van de weinige babymonitors waarvan het gebruik niet beperkt is tot de dichtstbijzijnde nabijheid van een stopcontact. Beide modules hebben lange stroomkabels en kunnen ook met batterijen worden gebruikt, bijvoorbeeld buitenshuis. De meeste gebruikers zijn kritisch over twee aspecten: het laadstation wordt als onstabiel beschouwd en de oplaadtijd van de accu is vrij lang.

Beeld & Geluid kwaliteit

Zelfs in de intercommodus levert het apparaat een onberispelijke geluidsweergave. Het signaal klinkt kristalhelder, onvervormd en verbazingwekkend ruisvrij tot aan de hogere volumeniveaus. Kopers prijzen ook het feit dat deze Avent babyfoon zonder camera elke zucht of ademtocht van de baby registreert. Dit is dan ook een aanbeveling voor ouders van zeer stille of zieke baby’s.

Eigenschappen

Je krijgt een aantal extra functies die niet absoluut noodzakelijk zijn, maar wel passen bij de prijs. Je kunt bijvoorbeeld op afstand invloed uitoefenen op het kind of de microfoongevoeligheid aanpassen aan je baby en het volume aan de omgeving. Of het nu gaat om vochtigheid, kamertemperatuur of stil geluid. De handset houdt de slaapomgeving en activiteiten van je baby in de gaten. Wie de functies als geheel serieus neemt, raakt teleurgesteld: thermometers en hygrometers zijn niet nauwkeurig genoeg om afzonderlijke meettoestellen te vervangen.

Speel liedjes af met je babyfoon

Naast de sterrenhemel heeft het apparaat ook een Plug & Play MP3-functie. Dit maakt het mogelijk om een MP3-speler aan te sluiten op de babyfoon met de meegeleverde kabel. Nu kunt je gemakkelijk liedjes spelen of radiospelletjes voor je kind spelen om het makkelijker te maken voor je kind om in slaap te vallen. Samen met de sterrenhemel een geweldige combinatie. Een ander kenmerk is de reeds genoemde Smart Eco Mode. Maar wat is het eigenlijk? De Smart Eco Mode wordt gebruikt om het beste en meest efficiënte energieverbruik voor je te berekenen. In deze berekening is ook het zendvermogen meegenomen. De Smart Eco-modus is echter afhankelijk van de afstand tussen de baby- en ouderunits.

Stilte bij nacht

De nachtmodus heeft sommige testers positief verrast. De fabrikant geeft aan dat je met deze modus een storingsvrije en uitstekende geluidskwaliteit hebt. De meeste tests op het internet bevestigen dit. Naast de handige Play & MP3-functie bevat de Philips Avent SCD 580/00 babyfoon ook 5 verschillende slaapliedjes. Hierdoor kan je kind zachtjes in slaap vallen. Als je de nummers niet leuk vindt of andere nummers wilt spelen, kun je dat natuurlijk ook doen via je eigen MP3-speler.

Voordelen Philips Avent SCD580/00

 • Signaalsterkte goed aangepast aan huishoudelijk gebruik
 • Kristalhelder geluid, ook in de intercomfunctie
 • Breed scala aan besturings- en extra functies (bijv. optische ruisinformatie, hygrometer)
 • Optische indicatie van het geluidsniveau tijdens het dempen

Nadelen Philips Avent SCD580/00

 • Temperatuur- en vochtigheidsweergave zijn onnauwkeurig
 • ECO-modus vermindert de radiotransmissie, maar niet de stralingsblootstelling