Philips Avent SCD620/26 babyfoon met camera

Babyfoon Expert

Philips Avent SCD620/26 babyfoon met camera

Met de Philips Avent SCD620/26 kun je akoestisch en visueel controleren of het goed gaat met je baby. Het 2,7 inch (6,9 cm) kleurendisplay met hoge resolutie levert dag en nacht schitterende beelden met infraroodlampen. Op deze manier hoor je elk gekir van je baby. Daarbij is er een intercomfunctie voorhanden en vijf slaapliedjes vullen deze babyfoon verder aan. Goed om te weten is dat deze Philips Avent SCD 620/26 is beduidend goedkoper i dan de SCD630/26.

Werking Philips Avent SCD 620/26 beeldbabyfoon

Met de SCD620/26 video babyfoon van Philips Avent heb je altijd een bugproof en kristalheldere verbinding met je baby dankzij de aangepaste FHSS-technologie. Het 2,7-inch kleurenscherm laat je je baby zelfs in het donker helder zien. Is dit niet nodig, bijvoorbeeld wanneer het in de kinderkamer stiller wordt, dan kun je de ECO-modus inschakelen om het stroomverbruik te verminderen. En toch weet je dat je wel met je baby bent verbonden met de unieke verbindingsindicator. Met de ECO-modus schakelt je audio/videotransmissies uit en de apparaten worden alleen weer geconnect als de baby een geluid maakt.

Wil je je baby zelf door middel van je stem of een gezongen liedje rustig maken? Dat kan! Want soms wordt de baby inderdaad gekalmeerd door de zachte stem van de ouders. En dankzij de intercomfunctie kun je snel en gemakkelijk met je baby communiceren zonder in de kinderkamer te zijn. Een liedje af laten spelen is ook mogelijk, want op de babyunit zijn 5 verschillende slaapliedjes voorhanden die je selecteert via ontvanger (ouder unit).

De uitrusting van de Philips Avent SCD 620/26

Geluidsgevoeligheid, helderheid en kijkhoek kunnen individueel worden ingesteld op de video babyfoon. De Philips Avent SCD620/26 videobabyfoon heeft een lange levensduur van de batterij en een duidelijke transmissiekwaliteit.

VoordelenPhilips AVENT SCD620/26 babyfoon met camera

 • Kleurendisplay
 • Eco-modus
 • Goede beeldkwaliteit van de camera met een hoge resolutie
 • Geen afsluitingen
 • Accu gaat lang mee
 • Intercomfunctie
 • Slaapliedjes
 • Aansluitingscontrole
 • Batterijniveau-indicator
 • Geluidsniveauweergave
 • Groot bereik

Nadelen

 • Muziek klinkt niet heel goed
 • Volume intercomfunctie niet instelbaar
 • Spraakoverdracht soms met vertraging
 • Camera werkt niet bij stroomuitval

Bediening van de Philips Avent SCD620/26

Met zijn grote LCD scherm heeft het apparaat een rechthoekige vorm die wordt vastgehouden door een standaard. Een ronde bedieningskop voor volume, dag- en nachtmodus en knoppen voor intercom en slaapliedjes zijn voorzien van symbolen voor eenvoudige bediening. Het display van de Philips Avent SCD620/26 babyfoon toont het oplaadniveau, de aansluitkwaliteit en de overdrachtsmodus boven het camerabeeld.

De infraroodcamera is ingebouwd in de kinderkamerunit en de babyfoon heeft een vaste basis. Het basisstation geeft een signaal wanneer de Philips Avent SCD620/26 babyunit buiten bereik is. Opladen van de moederunit gaat via een mini-USB-poort waarna de lithium-ion batterij van de babyfoon tot tien uur mee gaat. Voor de bediening van de unit met de camera is daarentegen wel een stopcontact nodig. Goed om te vermelen is dat de camera niet kan worden gekanteld.

De nieuwste technologie

De transmissietechnologie die door de Philips Avent SCD620/26 babyfoon met camera wordt gebruikt, is een van de belangrijkste kenmerken van het model. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de FHSS technologie. Frequency Hopping Spread Spectrum staat voor frequentiespreiding om interferentie tijdens de transmissie tot een minimum te beperken. Met de Eco-modus wordt de straling overigens tot een minimum beperkt. De babyfoon geeft namelijk alleen een signaal als de baby een geluid maakt. Zo niet, dan staan de apparaten in de standby-modus. Het bereik van het toestel met digitale radiotechnologie in huis is 50 meter. In de open lucht zou het 300 meter moeten zijn waarbij de transmissie is versleuteld.

Functies verder uitgelegd

Geluidsgevoeligheid, helderheid en kijkhoek kunnen individueel worden ingesteld op de video-babyfoon. De Philips Avent SCD620/26 Video Babyfoon 2,7 inch heeft een lange levensduur van de batterij en een duidelijke transmissiekwaliteit. Naast de Eco-modus is de VOX-modus beschikbaar voor het basisstation. In de VOX-modus blijft het scherm zwart en licht het alleen op wanneer er geluiden worden gedetecteerd. Als alternatief kun je ook altijd een videobeeld aan hebben. De video-, audio-, VOX- en Eco-modi kun je selecteren op het basisstation. Een trilalarm of een temperatuurweergave zijn niet aanwezig. De opvolger heeft een zoom-functie, een trilalarm en meet bovendien de kamertemperatuur in de kinderkamer.