Philips Avent SCD630/26 videobabyfoon

Babyfoon Expert

Philips Avent SCD630/26 videobabyfoon

Je kind is het belangrijkste in je leven en natuurlijk wil je dat het goed met hem gaat. Maar omdat je niet altijd bij hem in de buurt ben terwijl hij slaapt, is een babyfoon met camera voor veel ouders absoluut noodzakelijk. De Philips Avent SCD630/26 videobabyfoon is zeker een aanrader en lees hier waarom.

De Philips Avent SCD630/26 beeldbabyfoon installeren

Philips Avent SCD630/26 videobabyfoonEen echte installatie van de babyfoon is heel eenvoudig. Eerst moet je het basisstation – het apparaat met het display – 3 uur lang opladen met behulp van de oplaadkabel. Dan kun je het apparaat 10 uur lang gebruiken. Om beide apparaten aan te sluiten, steek je de oplaadkabel van de camera in het stopcontact en zet je de camera aan. Nadat je ook de ouderunit hebt ingeschakeld, worden beide apparaten automatisch aangesloten en kun je de Philips Avent SCD630/26 babyfoon direct gebruiken.

Afhankelijk van je behoeften kun je de babyfoon camera op de kast plaatsen of met de meegeleverde schroeven aan de muur bevestigen. Elke andere plaats is ook mogelijk, omdat de camera bijna volledig kan worden gedraaid en naar voren en naar achteren kan worden gekanteld. De camera moet zich echter dicht bij een stopcontact bevinden, omdat er elektriciteit nodig is.

Videomodus

De videomodus brengt zowel beelden als geluiden over. Het scherm is altijd aan. Het beeld is niet 100% scherp, maar het is absoluut genoeg om je kind te herkennen – dag of nacht. De Philips Avent babyfoon schakelt automatisch over naar infrarood nachtzicht in het donker, zodat je het zicht niet hoeft aan te passen. Je kunt de helderheid van het beeld aanpassen door op de ronde knop op het basistoestel te drukken. In de audiomodus wordt het videobeeld uitgeschakeld en worden alleen de geluiden van je baby doorgegeven.

Eco-modus

Om het stroomverbruik in stille tijden te verminderen, schakel je over naar de Eco-modus, die de audio- en video-overdracht na 20 seconden zonder ruis uitschakelt. Zodra je kind een geluid maakt, schakelt de ouderunit automatisch weer in.

1. Vox-modus

In de Vox-modus wordt de audio- en videotransmissie ook na 20 seconden zonder ruis uitgeschakeld en wordt de audio- en videotransmissie weer ingeschakeld wanneer er ruis is. Er wordt echter niet minder stroom verbruikt.

2. Nachtlampje

Het nachtlampje, dat je bij de camera kan inschakelen, is een goede mogelijkheid om een beetje licht te creëren. Maar het is ook niet te helder, zodat het kind er niet wakker van kan worden.

3. Intercomfunctie

Om met je baby te praten zonder in de kamer te zijn, kun je gebruik maken van de intercomfunctie (knop rechtsboven op het ouderapparaat). Misschien is het genoeg om ’s nachts voor je baby te zingen zonder bij hem te zijn? Het is ook handig om je kind via de Philips Avent SCD630/26 babyfoon te vertellen dat je zo bij hem zal zijn.

4. Slaapliedjes

Om snel de kinderkamer te kunnen verlaten, kunnen de 5 verschillende slaapliedjes helpen. Je kunt ze starten door op de middelste knop op de ouderunit of direct op de camera te drukken en het volume aan te passen door op de grote ronde knop in het midden te drukken. Na 15 minuten schakelt de melodie automatisch uit. De melodieën klinken zeer aangenaam en kalmerend.

5. Trilalarm

Via het menu kun je instellen of het basisapparaat moet trillen wanneer er geluiden zijn. Als je het geluid wilt uitschakelen, word je dus nog steeds geïnformeerd door het trilalarm wanneer je kleintje wakker is.

6. Thermometer

De video babyfoon kan zelfs de temperatuur in de kamer meten. Deze wordt altijd bovenin het scherm weergegeven. Zo kun je er altijd voor zorgen dat het niet te warm of te koud is in de kamer. Natuurlijk moet je ook kunnen voelen of je baby het koud of warm heeft. Als je wilt, kun je zelfs een alarm in het menu activeren. Dit waarschuwt je als de temperatuur onder of boven een door je ingestelde temperatuur daalt.

7. Zoom

Als je de camera iets verder van je baby af hebt, maar toch het gezicht van je kind wilt zien, kun je iets dichterbij inzoomen met behulp van de zoomfunctie in het menu.

Conclusie over de Philips Avent SCD630/26 camera babyfoon

De videotransmissie en het aangenaam grote scherm is zeer aantrekkelijk. Dankzij de videofunctie kun je jezelf verzekeren dat je kind orde is en niet extra hoeft op te staan. Bovendien is de ontvangst tussen de apparaten zeer goed. Het enige nadeel is dat de camera constant aan moet zijn. Afgezien van deze kleine kritiek raden we de Philips Avent SCD630/26 video babyfoon zeker aan.