Philips Avent SCD843/01 babyfoon

Babyfoon Expert

Philips Avent SCD843/01 babyfoon met camera

Wil je een compact beeld babyfoon kopen? Kijk dan eens naar de Philips Avent SCD843/01 babyfoon met camera. Deze is verpakt in een klein geïllustreerd doosje en is klaar voor gebruik omdat de batterij van het basisstation al is opgeladen. In de handleiding wordt alleen beschreven hoe je het apparaat met video kunt gebruiken. Het apparaat is wit, de camera-unit is wit en zwart. De babyfoon is eenvoudig te bedienen en is voorzien van lange oplaadkabels zodat hij flexibel geplaatst kan worden. Het apparaat heeft een oplaadbare batterij en is daarom niet permanent aan een kabel gebonden. De camera is ingeschakeld zodra de kabel is aangesloten. Vervolgens hoeft alleen de moederunit via een knop te worden ingeschakeld en de apparaten worden automatisch aangesloten. Daarnaast is de camera stabiel en te besturen vanuit de moederunit. De camera-unit staat op een veilige houder en kan niet op een statief worden gedraaid.

Weergave

Het display van deze beeldbabyfoon is gekleurd en de apparaten worden bediend vanaf de moederunit met een druk op de knop. De camera-unit wordt handmatig naar de juiste positie verplaatst en kan dan via de op het beeld inzoomen. De instellingen kunnen individueel via het menu worden uitgevoerd.

Via het menu van het basisstation kunnen verschillende instellingen worden uitgevoerd:

Philips Avent SCD843/01 babyfoon met camera

  • Het volume van de overgebrachte geluiden
  • Helderheid van het display
  • 5 slaapmelodieën, die via het camera-apparaat worden afgespeeld
  • Weergave van de temperatuur in °F of in °C en er kan een alarm worden gegeven bij een bepaalde temperatuur
  • Taalinstellingen
  • Gevoeligheidsinstellingen van het camera-apparaat
  • Schakelen tussen Video- Audio-VoX (het beeld gaat aan wanneer het camera-apparaat geluiden opneemt) en Ecomodus via een knop aan de rand van het apparaat.

Beeld en geluid

Het toestel beschikt over een beeld met dag- en nachtzicht. Het beeld is prima en is voldoende voor monitoring doeleinden. De nachtzichtinstelling werkt goed, maar het beeld is iets grover en zwart-wit. Het geluid dat de ouderunit bereikt is duidelijk. Let er wel op dat de apparaten niet te dicht bij elkaar staan, anders ontstaan er onaangename geluiden. Een verlichte lijn op het basistoestel geeft aan hoe luid het geluid is dat wordt verzonden.

Bereik

Deze babyfoon van Philips heeft een bereik in huis van ongeveer 25 meter bij dunne en betonnen muren. Het signaal wordt onderbroken door dikkere betonnen muren. Ook wordt de stem niet meer zuiver overgedragen. Een signaal wordt geactiveerd en een waarschuwing wordt op het scherm weergegeven. Hoe verder weg het apparaat is, hoe slechter de transmissie is. De intercomfunctie werkt zeer goed. Als er geen verbinding meer is, verdwijnt het beeld en wordt er een waarschuwing afgegeven.

Conclusie

De Philips Avent SCD843/01 beeldbabyfoon is een geweldig apparaat dat het voor ouders gemakkelijker maakt om voor de baby of kinderen te zorgen. Het beeld is helder, net als de geluids- en geluidskwaliteit. De intercom werkt goed en de apparaten zijn handig en eenvoudig te installeren. Kortom een aanrader voor diegene die niet teveel geld wil betalen voor een goede camera babyfoon.