Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W babyfoon met camera

Babyfoon Expert

Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W babyfoon

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung is een van de best verkopende bedrijven ter wereld. Naast elektronische producten is Samsung ook gespecialiseerd in industriële installaties, bouw en diensten. Als een even populaire fabrikant van babyfoons zorgt Samsung ervoor dat de veiligheid van kinderen voor veel ouders te allen tijde gewaarborgd is. De Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W babyfoon is de opvolger van de SEW-3037 en biedt zowel optische als akoestische bewaking met veel extra functies, waardoor hij zich in een hoger prijssegment bevindt.

Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W babyfoon

Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W babyfoon met cameraDe Samsung babyfoon met camera is zeer goed gemaakt en vervaardigd volgens het typische Samsung ontwerp. De bedieningselementen, die bestaan uit een beweegbare antenne, geluids- en netspannings-LED’s, menu, SLEEP en navigatieknoppen, zijn zeer eenvoudig te bedienen. Een riemclip en een steunpoot zorgen voor meer draagcomfort. De radiocamera, die is uitgerust met een antenne voor het ontvangen en verzenden van signalen, een microfoon en een luidspreker, kan vanaf de ouderunit worden bediend en in verschillende richtingen worden bewogen. De gebruikershandleiding is zeer gedetailleerd beschreven en geeft uitleg over alle belangrijke symbolen en informatie over het monitoringsysteem, zoals installatie-instructies, technische gegevens en probleemoplossing.

Inbedrijfstelling van de Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W

Om een verbinding tussen de monitor en de camera tot stand te brengen, moet de camera worden ingeschakeld en aangesloten op de AC-adapter. De monitor is ook klaar voor gebruik na het plaatsen van de volledig opgeladen batterij. Als de verbinding met succes tot stand is gebracht, schakelt de monitor automatisch in en geeft het camerabeeld binnen enkele seconden weer. De VOX-modus op de babyfoon kan aan de linkerkant van de babymonitor worden geactiveerd. Met deze energiebesparende instelling wordt het scherm uitgeschakeld als er binnen een minuut geen geluiden worden gedetecteerd die harder klinken dan het in het menu ingestelde niveau. Om de stemactivering te activeren, druk je tijdens het spreken op de TALK-knop. Als de verbinding tussen de eenheden verbroken is, verschijnt onmiddellijk de melding “buiten bereik” en zijn er regelmatig waarschuwingstonen te horen.

Aansluiten van camera’s

Na het aansluiten van de camera op de wisselstroomadapter en het plaatsen van de volledig opgeladen batterij in de ouder unit zijn de apparaten onmiddellijk klaar voor gebruik. De inbedrijfstelling van de Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W kan zonder problemen met behulp van de handleiding worden uitgevoerd. Aangezien er maximaal vier camera’s kunnen worden aangesloten, moet het juiste cameranummer mogelijk worden ingesteld in de ouder unit. Dit werkt perfect dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing.

Aanwezige functies

De babyfoon met camera biedt een breed scala aan extra functies. De intercomfunctie werkt zeer goed en biedt een handig communicatiemiddel tussen ouders en kind. Let er wel op dat je de TALK-knop tijdens het spreken ingedrukt moet houden. Ook de stemactivering bevalt zeer goed. Deze energiebesparende functie schakelt het scherm uit als er binnen een minuut geen relevante geluiden te horen zijn. Zodra er geluiden worden gedetecteerd, schakelt het weer in. Bijzonder is dat de gevoeligheid van het geluidsniveau handmatig kan worden aangepast. Andere handige extra functies zijn onder andere de netspanning en de geluidsniveau-LED’s, die informatie geven over het volume van het geluidsniveau en het laadniveau van de accu. De riemklem en de steunpoot, waaraan de monitor kan worden bevestigd, zorgen voor optimale bewegingsvrijheid.

Conclusie

De Samsung BrilliantVIEW SEW-3041W is een goedkope camera babyfoon, scoort goed en levert wat het belooft. Zelfs buiten en op enkele meters van de voordeur blijft de verbinding stabiel. Alle gegenereerde tonen worden ook zeer goed en zonder vertraging doorgegeven. Helaas wordt het geluid versterkt door het geluid van voorbijrijdende auto’s. De afstandsbediening voor het draaien van de camera werkt naar behoren.