Waarom een babyfoon zonder camera volstaat

Babyfoon Expert

babyfoon zonder camera

Waar de babyfoon zonder camera voorheen de standaard was, kiezen steeds meer mensen voor een babyfoon met camera. Van zichzelf is dit geen rare keuze, want als nieuwe ouder heb je behoefte aan gemoedsrust. Het krijgen van een kindje, zeker wanneer het je eerste kindje is, is een spannende tijd vol onzekerheid. Je wilt alles goed doen en er altijd zijn voor je kleintje. Daarom kiezen vele jonge ouders voor een babyfoon met camera. Maar zijn deze per se beter dan een babyfoon zonder camera. In dit artikel beargumenteren we dat een babyfoon zonder camera prima volstaat. Hieronder kun je lezen waarom. Wil je echter direct een luxe of goedkope babyfoon zonder camera kopen? Dan kan dit eenvoudig via de Nederlandse of Belgische webshop.

Een babyfoon zonder camera is goedkoper

Philips AVENT SCD733-26 DECT babyfoon zonder camera

Prijs wordt veelal gelinkt aan kwaliteit, maar dat is niet altijd even correct. Bij babyfoons is een hogere prijs vooral een indicatie van het feit dat deze babyfoon beschikt over meer functies in vergelijking met de goedkope variant. Maar een goedkoop model kan zijn primaire functie alsnog naar behoren uitvoeren. En zo is dat veelal bij babyfoons zonder camera. Door het gebrek aan camera zijn deze babyfoons een stuk goedkoper. Functies zoals slaapliedjes of een terugspreekfunctie kan echter alsnog aanwezig zijn op een babyfoon zonder camera. Op dit gebied hoef je dus niet per se iets in te boeten. Boven is de babyfoon zonder camera, dankzij de lage prijs, perfect als je niet te veel wilt of kunt spenderen.

Je verandert niet in een control freak

Als nieuwe ouder wil je eigenlijk continu je baby in de gaten houden. Voor je gemoedstoestand is het echter beter om soms dingen los te laten. Dit is best moeilijk, dat snappen we maar al te goed. Het liefst zou je continu naast het bedje van je kleintje zitten om te checken of hij of zij nog ademt. Maar als je niet oppast, verander je in een nare control freak. Dat is niet alleen vervelend voor jezelf, maar het heeft tevens een negatief effect op je kind. Te veel je kind monitoren is niet altijd even goed voor je. Een babyfoon zonder camera is dan ook een goed compromis. Je kunt je baby in de gaten houden zonder dat dit overdadig wordt.

Een babyfoon zonder camera kan niet gehackt worden

Het verschil tussen een gewone babyfoon en beeldbabyfoon is veelal de wijze van verbinding. Babyfoons met camera maken veelal gebruik van een internetverbinding. Op zich is het logisch dat steeds meer apparaten hiervan gebruik maken, want Wi-Fi is overal. Echter is er een groot nadeel aan het gebruik van bijvoorbeeld internetbabyfoons, Wi-Fi babyfoons of slimme babyfoons: deze kunnen gehackt worden. Je moet er toch niet aan denken dat een vreemde beelden van jouw baby kan zien. Of minstens net zo erg: dat een vreemde middels de terugspreekfunctie tegen jouw baby kan praten.

Nu zijn er manieren om babyfoons met camera zoals bijvoorbeeld de NUK Eco Control beter te beveiligen. Zo dien je het wachtwoord te veranderen naar een zelf gekozen wachtwoord, kun je gebruik maken van een beveiligde Wi-Fi verbinding en dien je de babyfoon software continu up to date te houden. Maar je kunt ook gewoon voor een babyfoon zonder camera kiezen, waarbij al deze problemen zich niet zullen voordoen. Babyfoons met camera kunnen je in potentie meer gemak bieden, maar babyfoons zonder camera zijn sowieso veiliger.

Je kunt je baby van afstand geruststellen

Het werd al eerder benoemd, maar bij babyfoons zonder camera is het veelal nog altijd mogelijk om je baby van afstand gerust te stellen. Bij de ene uitgave is dit wat minimaler dan bij de andere. Zo zijn er babyfoons zonder camera waarbij een nachtlampje je baby kalmeert. Kleine kinderen vinden het donker toch vaak eng, maar een nachtlampje kan er voor zorgen dat ze beter gaan slapen. Daarnaast zijn er babyfoon varianten waarbij je slaapliedjes kunt afspelen. Perfect om je baby te kalmeren. Tot slot kun je gebruik maken van de terugspreekfunctie. Hierbij kun je, aan de hand van je eigen stem, je baby van afstand kalmeren. Je hoeft dus niet naar de babykamer te gaan om je baby gerust te stellen.

BabyBaby