Wat is een VOX babyfoon?

Babyfoon Expert

VOX babyfoon

Ben je op zoek naar een de beste babyfoon met VOX-functie? Een babyfoon met VOX-functie is hetzelfde als een babyfoon met ECO-modus. De babymonitor werkt hierbij met geluidsactivatie. Bij geluidsactivatie schakelt de babyfoon automatisch in wanneer hij geluid detecteert. Bij beeldactivatie gaat het beeldscherm automatisch aan zodra de babyfoon geluiden detecteert.

Voordelen van de VOX-functie

De VOX functie op een babyfoon houdt in dat de zenderunit automatisch de verbinding openzet wanneer het kindje geluid produceert wat wordt opgepikt door de ingebouwde microfoon. De VOX-functie is handig wanneer je niet continue de verbinding open wilt laten staan om bijvoorbeeld de elektromagnetische straling te reduceren. Daarnaast helpt deze optie om het energieverbruik te reduceren of de omgevingsgeluiden eruit te filteren door het instellen van de gevoeligheid. Ook wanneer je niet continu je baby op je beeldscherm wilt zien (dit betekent tevens extra stroomverbruik), kun je ervoor kiezen om deze optie in te schakelen. Is je baby eenmaal in slaap of slaapt hij/zij nu regelmatig door dan hoeft het niet nodig te zijn om de verbinding continu open te hebben staan.

Instellen van de gevoeligheid

Zoals al even aangestipt is het bij deze babyfoons met ECO modus mogelijk om de gevoeligheid van de microfoon in de babyunit in te stellen. Op deze manier stel je het baby monitoring systeem zo in zodat via je ouderunit niet van elk klein geluidje of omgevingsgeluid meegeniet. Ook helpt het op mobiele toestellen zoals smartphones, tablets en laptops energie te besparen omdat het camerabeeld niet continu wordt weergegeven. In de praktijk betekent dit dat de kinderunit op de kinderkamer wordt geplaatst. Blijft het stil in de kinderkamer, dan gaat de babyfoon automatisch in “stand-by” modus, waardoor je geen last hebt van bijgeluiden of ruis. Een nieuwe babyfoon kopen die voorzien is van VOX-modus doe je via Babyfoonvergelijker.nl.

BabyBaby